Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalkan’dan KOBİ’lere müjde

AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu üyesi Necip Kalkan, Ticari İşlemlerde Taşınır Rehini Kanunu Tasarısı’nın komisyonda kabul edildiğini belirterek, tasarının kanunlaşması halinde, küçük...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu üyesi Necip Kalkan, Ticari İşlemlerde Taşınır Rehini Kanunu Tasarısı’nın komisyonda kabul edildiğini belirterek, tasarının kanunlaşması halinde, küçük ve orta büyüklükteki esnafın (KOBİ) finansmana erişmesindeki keminat engelinin büyük ölçüde aşılacağını müjdeledi.
Ticaretle uğraşan esnafın bundan böyle yıllık ürün veren ağacından, tarımsal ürününden, süt veren hayvanına, dükkanındaki stoka kadar her türlü sermayesini teminat yapabileceğini belirten Kalkan, “Esnafımızın sermayesini arttırarak daha büyük rakipleriyle rekabet etmesi kolaylaşacak. Rehne konu taşınırların kapsamı genişletilerek, taşınır rehninde aleniyetin sağlanması, rehnin paraya çevrilmesinde alternatif yolları sunarak finansmana erişimi kolaylaştırılacak” diye konuştu.
“Rekabet finansmana erişim ile kolaylaşacak”
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonunda kabul edilen tasarı ile KOBİ’lerin finansmana erişiminin kolaylaşacağını, büyük işletmeler karşısında dezavantaja neden olan zorlukların aşılacağına dikkat çeken Kalkan, “KOBİ’lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması, rekabet güçlerinin arttırılması ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisinin dengeli ve istikrarlı büyümesine katkı sağlaması amacıyla hazırlanan kanun tasarısı komisyonda kabul edilmiştir. Bu kanun tasarısı ile işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan düzenlemeler hayata geçirilecektir” dedi.
“KOBİ’lerin istikrar içinde büyümesi ülkeyi büyütür”
Ulusal ekonomilerin gelişmesi ve korunması bakımından önemli işlevler üstlenen KOBİ’lerin dünya ekonomisindeki rolünün her geçen arttığına dikkat çeken Kalkan, şöyle konuştu: “KOBİ’ler ülkelerin sosyal sisteminin istikrar içerisinde dengeli büyümesinin önemli unsurdur. Ülkemizde 2002 yılından bu yana AK Parti iktidarı ile yaşanan istikrarlı ekonomik büyümesinde Anadolu’da faaliyet göstermeye başlayan KOBİ’lerin önemli katkısı olmuştur. Ancak KOBİ’lerin gelişimini olumsuz etkileyen ve faaliyetlerini istikrarsızlaştıran başta finansmana erişim güçlüğü olmak üzere çeşitli sorunlarla karşılaştırmaktadırlar. Önümüzdeki günlerde yasalaşacak kanun tasarısı ile KOBİ’lerin bu sorunları büyük ölçüde çözülecektir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.