Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş’ta Kumaştan Kurşun Geçirmez Yelek Üretildi

Kahramanmaraş’ta asker ve polis için kumaştan kurşun geçirmez yelek üretildi. Emsali çelik yeleklere göre çok daha sağlam olan kumaş yelekler, asker ve polislere operasyonlarda daha rahat hareket etme imkanı sağlayacak.Kipaş Yönetim Kurulu...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş’ta asker ve polis için kumaştan kurşun geçirmez yelek üretildi. Emsali çelik yeleklere göre çok daha sağlam olan kumaş yelekler, asker ve polislere operasyonlarda daha rahat hareket etme imkanı sağlayacak.
Kipaş Yönetim Kurulu ve KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, tekstilde ar-ge kültürünü geliştirerek savunma sanayinin ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir üretim modeline geçiş yaptıklarını söyledi. Öksüz, “Kipaş Holding bünyesinde kurulan ar-ge merkezimiz sektörün geleceğine ışık tutuyor. Merkezin üzerinde çalıştığı en önemli konu ise çelik yeleklerin yerini alacak kurşun geçirmeyen kumaş. Bunun yanı sıra ısıya dayanıklı kamuflajlar ve lazer ışığına yakalanmayan giysiler de merkezin üzerinde çalıştığı başlıca projelerden bazıları. Özel bir teknoloji ile üretilen kumaş yelekler, çelik yeleklere göre daha hafif” dedi.
Kipaş Holding olarak teknik tekstilde çok yol kat ettiklerini belirterek, "Bir kısım çalışmalarımız da savunma sanayine yönelik. Bahsettiğimiz kumaş, kurşun geçirmez yelek yapılan bir kumaş. Özel bir elyaftan yapılıyor. Bu kumaşı geliştirip Türk Silahlı Kuvvetleri’nden onay aldık" diye konuştu.
Kumaşın denemelerinde başarı kaydedildiğini söyleyen Öksüz, “Denemeler başarılı oldu. Çelik yelek çok ağır, insan hareketini kısıtlayan, sınırlayan, giyildiği zaman konforlu olmayan bir ürün. Çelik yeleğin yerine kumaştan üretilmesi daha konforlu. Kumaşımız bu testleri geçti. Artık bunun imalatına geçeceğiz. Seri üretim de çok yakında başlayacak. Silahlı kuvvetler, emniyet teşkilatı ihtiyacı olan ürünleri almaya çalışıyor. Bizim bu ürettiğimiz ürünler kalite anlamında çok başarılı neticeler verdi. Bu tip ürünleri üretmek için yeni tesislerimizi kuruyoruz. Her fabrikada yapılacak kumaşlar değil bunlar. Yanmaz kumaşlar var, su geçirgenliğini bitiren, yüksek mukavemetli kumaşlar var. Kızılötesi cihazlarla tespit edilemeyen kumaşlar da üreteceğiz. Bu tip kumaşları da geliştiriyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.