Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçak sigara ve içkiden yıllık 5 milyar lira vergi kaybı var

Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, kaçak sigara ve içki yüzünden yıllık 5 milyar liralık verginin kaçırıldığını söyledi. Ünlübaş, kaçak ürünlerden en çok etkilenen kesiminse küçük esnaf olduğunu kaydetti....

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaçak sigara ve içkiden yıllık 5 milyar lira vergi kaybı var
Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, kaçak sigara ve içki yüzünden yıllık 5 milyar liralık verginin kaçırıldığını söyledi. Ünlübaş, kaçak ürünlerden en çok etkilenen kesiminse küçük esnaf olduğunu kaydetti. Bir basın toplantısı düzenleyen Oda Başkanı Ünlübaş, endişe verici boyuta ulaşan kaçak probleminin özellikle belli sektörlerde yoğunlaştığını vurguladı. Kaçak ve sahte içki pazarının 6 milyar liraya tırmandığını kaydederek, “Ayrıca satılan her beş sigaradan biri de kaçak olup bazı illerde oran yüzde 65’lere çıkmış durumda. Bunun sonucunda da yıllık 5 milyar liralık vergi uçup gidiyor.” dedi.

Sokak köşelerinde ve semt pazarlarında açılan tezgahlarda kaçak sigaranın çok ucuza satıldığını dile getiren Mehmet Ünlübaş, “Bu durum, yasadışı satıcılarla rekabet edemeyen dürüst esnafımızın belini büküyor. Gayri safi yurt içi hasılanın yaklaşık yüzde 27’sine denk gelen 415 milyar liralık büyüklükle kayıtdışı ekonomi, Türkiye’nin kanayan yarasıdır. Kayıtdışı ekonomi içinde önemli bir yer tutan kaçak sorunu ise çaydan mazota, sigaradan alkole pek çok sektöre yayılmış durumda. Bu ülke bizim, bu esnaf bizim, kaçak ise bu ülkenin önemli bir sorunu. Esnafımız, zor ekonomik şartlarda alınteriyle çalışmakta, vergisini vermekteyken kaçak ürün alan da satan da esnafa zarar vermektedir.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.