Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kabuklu Fındık İle İç Fındık Arasındaki Fiyat Farkı Dikkat Çekiyor

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan Kabuklu Fındık İle İç Fındığın Arasında Fiyat Uçurumuna Dikkat Çekti.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2015 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2015 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kabuklu Fındık İle İç Fındık Arasındaki Fiyat Farkı Dikkat Çekiyor
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, serbest piyasada işlem gören kabuklu ve iç fındık fiyatını değerlendirdi. Karan, üreticinin elinden 12 liraya satın alınan fındığın, rafta iç fındık olarak 45 liraya satıldığını söyledi.
Fındık fiyatının şu anda serbest piyasada gerçek değerinden işlem görmediğinin altını çizen Karan, üreticinin alın teri üzerinden birilerinin kazanç sağladığını kaydetti. Karan, iç fındığın kilogramının 45 lira seviyelerinden işlem gördüğünü hatırlatarak “Bugün Giresun kalite tombul kabuklu fındığın kilogramı 12 lira seviyelerinde işlem görmekte. Bu üreticimizin emeğinin gerçek değeri değildir. Çünkü baktığımızda rafta iç fındığın kilogramı kabuklu fındığın 3-3,5 katı yani 45 liraya satılıyor. Maliyeti 20-25 lira olan bir ürün nasıl oluyor da iki katına satılıyor? İç fındığın 45 lira olduğu bir noktada kabuklu fındığın kilogramı en 15-20 lira olmalıdır. Fındığında, üreticinin de hakkı budur. Özellikle bin bir zahmetle ürünün bir araya getiren üreticilerimizin bu rakamları iyi değerlendirip, iyi idrak etmelerini bekliyoruz. Sanayicilere de çağrımız ’Ya üreticinin ürünün gerçek değerinden alın, yada iç fındık fiyatını makul seviyeye indirin’ Fındık ve fındık üreticisini basite almayın” dedi.
Bir çağrı da FİSKOBİRLİK’e yapan Karan, iç fındık fiyatında ilk indirimi üretici kuruluşu olan FİSKOBİRLİK’ten beklediklerini ifade etti. Karan, FKB satış reyonlarında iç fındığın kilogramının 45 lira olduğunu sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.