Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japonlara "Türk" Alternatifi

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, Japonya’nın Türkiye için önemli bir pazar olduğunu, Japon iş dünyasının da yatırım projeksiyonu açısından ülkemizi Çin’e bir alternatif olarak gördüğünü...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, Japonya’nın Türkiye için önemli bir pazar olduğunu, Japon iş dünyasının da yatırım projeksiyonu açısından ülkemizi Çin’e bir alternatif olarak gördüğünü söyledi.
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve K.F.C. Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, Egeli iş adamları tarafından Japonya’da katıldıkları Uluslararası Foodex Gıda ve İçecek Fuarını değerlendirdi. Japon halkının Türkleri tanıdığını ve çok sevdiğini anlatan Celep, Ege Kuru Meyve ve Mamülleri İhracatçı Birliği Sektör Kurulu, 7 tarım birliği ve K.F.C. olarak bu ülkeye ciddi ve kapsamlı olarak baktıklarını ve değerlendirdiklerini söyledi. Japonya, Tayvan, Güney Kore, Singapur ve Çin’in yer aldığı bu bölgenin Ege Bölgesi gibi alt yapısı ve getirileri üst düzey olan bir coğrafya olduğuna dikkat çeken Celep, "Şu anda Çin Japonya’nın en büyük gıda tedarikçilerinden biri konumunda. Ancak Japonlar bu durumdan pek de memnun değil. Alternatif tedarikçi arıyorlar. Bu alternatif tedarikçilerin arasında ilk sıralarda gözlemlenen ülke Türkiye. Tabii burada bizim tüm okuyucularımızı ve sektörümüzü bilinçlendirmemiz lazım. Malum Japon halkı sisteme adapte olan, okumayı seven ve her şeyi okuyarak sorgulayan bir yapıya sahip. Hayatları hep planlı ve programlı ve bu plan program içerisinde hep hedeflerine ulaşıyorlar. Zaten bu da ekonomik pozisyonlarını ve çalışkanlıklarını gösteriyor" dedi.
"SAĞLIKLI ÜRÜN AÇISINDAN JAPONYA ÇOK ÖNEMLİ BİR PAZAR"
Dünyada sağlıklı yaşamın bir trend haline dönüştüğünü belirten Celep, beslenme ve yaşam biçiminin bireylerin sağlığını tamamlayan unsurlar olduğunu söyledi.
Sağlık üstüne yapılanmanın hem biçimsel hem de reel beslenme şekli konularının ana gündem maddelerini oluşturduğunu ifade eden Celep, sözlerine şöyle devam etti: "Sağlıklı beslenmek ve bunu spor aktiviteleriyle desteklemek dünyanın önemli trendleri arasında yer alıyor. Japonlar bu işi çok iyi başarıyor. Örneğin Japon nüfusunun çok azında obezite gözlemledim. İnsanlar okuyarak ve sistemi sorgulayarak hayatlarını sürdürüyor. Günümüzde insanlar sağlıklı yaşamak için sağlıklı ürün tüketme mecburiyeti hissediyor. Bu manada Japonya oldukça önemli bir pazar. Aslına sadece Japonya değil Amerika, Tayland, Singapur ve daha birçok ülkede insanların bilinç düzeyi arttı. Bir zamanlar obezite oranı oldukça yüksek olan ülkelerdeki insanlar artık sofralarına tuz koymaz oldu. Dünyada artık sağlıklı yaşam ciddi bir moda. Çünkü insan sağlığı, sağlıklı beslenmek, besin üretmek ve gelecek nesilleri yetiştirmek ve bu nesilleri daha değişik gezegenlere taşıyabilmek gelecek yüzyılların hedef projeleridir. Biz, ürünlerimizi sunduğumuz ülkenin halkının kültürel damak tadı ve beslenme tarzını gözlemlediğimiz için onların kültürüne ve yerel yerleşimlerine uygun ürünleri üretip ve ürünü her adımında onlara uygun şekilde sunuyoruz."
"KURU MEYVE İNSAN SAĞLIĞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR BESİN"
Tüm tarım ürünlerindeki rekabetçiliğin daha farklı alana taşınması gerektiğinin altını çizen Celep, şunları söyledi: “Kuru meyve insan sağlığı için oldukça önemli bir besin. Fakat geçmiş yıllardaki yapılanmanın artık yeni dünyada iyileştirilme zorunluluğu söz konusu. Bugün dünya genelinde insanlar daha organik, doğal, katkısız ürün tüketmeyi tercih ediyor. Artık tüketicinin algılaması çok farklılaştı. Bu yüzden üretici de kendinde bazı farklılıklar yaratmak zorunda. Bu da yeni dünyanın olmazsa olmazlarından biri.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.