Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZTO üyesi ayakkabıcılar İngiltere’de

İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından Ekonomi Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilen Ur-Ge Ayakkabıcılık Projesi kapsamında İTO üyesi ayakkabıcılar, İngiltere’nin Birmingham Kenti’nde düzenlenen Moda UK Fuarı’na katıldı.İTO Yönetim...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından Ekonomi Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilen Ur-Ge Ayakkabıcılık Projesi kapsamında İTO üyesi ayakkabıcılar, İngiltere’nin Birmingham Kenti’nde düzenlenen Moda UK Fuarı’na katıldı.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ekonomi Bakanlığı desteği ile düzenlenen Ur-Ge projeleri hakkında bilgi verdi. Demirtaş, hedefin yeni ihracatçılar oluşturmak, mevcut ihracatçılara yeni pazarlar açmak ve uluslar arası rekabet gücünü arttırmak olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bu proje başladığından bu yana en fazla sektörde projeyi uygulayan Odalardan birisiyiz. En yoğun çalışmayı yaptığımız sektörlerin başında ise ayakkabıcılık geliyor.”
2012 - 2015 dönemini önemli bir başarı ve ihracat artışıyla tamamlayan UR-GE Ayakkabıcılık Projesi’nin 2015-2018 yıllarını kapsayacak ikinci döneminde de uluslararası organizasyonları tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Demirtaş, “Proje kapsamında 2012 yılından bu yana 10. uluslararası organizasyon olan İngiltere’deki Moda UK Fuarı’na’na, Odamızda 16 kişilik bir heyet ile katıldık” dedi.
12 bin profesyonel ziyaret ediyor
İngiltere’nin Birmingham Kenti’nde 6-10 Ağustos tarihlerinde düzenlenen fuara, perakende sektörünün önemli kısmını oluşturan büyük mağaza zincirlerinin temsilcilerinin, perakendecilerin ve ithalatçıların katıldığını ifade eden Demirtaş, “Ayakkabı tüketimi ve ithalatı açısından dünyanın en önde gelen pazarlarından biri olan İngiltere, ülkemizin de önemli ihracat pazarlarından biri. Türkiye ve İzmir’ açısından bakıldığında ise son 5 yılda Türkiye’den İngiltere’ye gerçekleştirilen ayakkabı ihracatının değer bazında yıllık yaklaşık yüzde 29 oranında arttığı görülüyor. Yaklaşık 12 bin profesyonelin ziyaret ettiği fuar üyelerimiz için önemli fırsatlar yaratacaktır” diye konuştu.
Demirtaş, önümüzdeki dönemde Ur-Ge kapsamında ayakkabıcılık sektörüne yönelik projelerin devam edeceğini sözlerine ekledi.
Fuara katılan İTO heyetinden 19. Ayakkabı ve Seyahat Aksesuarları Meslek Komitesi Meclis Üyesi Faruk Hanoğlu da fuarda son derece yararlı görüşmeler yaptıklarını belirterek, “İngiltere önemli bir pazar. Bu fuar sırasında yapılan görüşmelerin önümüzdeki dönemde ihracata dönüşeceğine inanıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.