Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in fuarları otelleri doldurdu

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı uluslararası kongre fuarlar sayesinde, geçen hafta şehir otellerindeki doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı. İzmir’deki fuar ve kongre hareketliliğinden memnuniyetini dile getiren otelciler,...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2017 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2017 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in fuarları otelleri doldurdu

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı uluslararası kongre fuarlar sayesinde, geçen hafta şehir otellerindeki doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı. İzmir’deki fuar ve kongre hareketliliğinden memnuniyetini dile getiren otelciler, geleceğe umutla baktıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentin ekonomik kalkınmasının en önemli araçlarından biri olarak gördüğü fuarcılık sektörüne yaptığı yatırımlar karşılığını buluyor. Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuarcılık tesisi Fuar İzmir’in hizmete girmesinin ardından çıtasını daha da yükselten sektör, geçtiğimiz hafta üç önemli fuar organizasyonu ve bir uluslararası kongreyle adeta gövde gösterisi yaptı. Türkiye’nin 81 ilinin yanı sıra, 5 ayrı kıtadan alıcı ve katılımcıyı buluşturan fuarlar sayesinde kent ekonomisi hareketlendi. Türk ayakkabı sektörünü dünya pazarlarına taşıyan Shoexpo ve bu yıl ilk kez düzenlenen Pretexpo - Moda ve Hazır Giyim Fuarı’nın ardından MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar, Teknolojileri Fuarı da aynı hafta içinde açıldı. Uluslararası Maden Teknolojileri Kongresi de Fuar İzmir çatısı altında geçtiğimiz hafta yapılan dördüncü büyük etkinlik oldu.

Otellerde yer kalmadı

Ev sahipliği yaptığı üç fuar ve bir kongre ile tarihi günler yaşayan Fuar İzmir, kentin konaklama sektörüne de büyük hareketlilik getirdi. Bu etkinliklerin gerçekleştirildiği geçtiğimiz hafta içinde İzmir’deki 5 yıldızlı otellerde tüm yataklar doldu. Büyük otellerin yöneticileri ve sektörün önemli isimleri, son dönemde kentte yaşanan gelişmelerden bir hayli memnun.

"Büyükşehir’in hakkı ödenmez"

Swiss Otel Büyük Efes İzmir Genel Müdürü-Türkiye Otelciler Birliği Ege Bölge Temsilcisi Rıza Elibol, yaptığı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesinin hakkı kesinlikle ödenemez. Başka hiç kimse bu kadar iş adamını kente getiremezdi. Fuarların İzmir ticaretine katkısı çok büyük. Konaklamadan yeme-içmeye, bindikleri taksiye kadar iş piyasasına önemli katkı sağlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin kente katkısını sadece fuarcılık faaliyetleriyle değil, İZTAV çatısı altındaki çalışmalarıyla da değerlendirmek lazım. ’İzmir’e doyamazsın’ kampanyası, özellikle kentteki küçük otellere çok büyük katkı sağladı. İzmir için sene içinde büyük önem arz eden sektörel fuarlardan Shoexpo ve Minex süresince tüm şehir otelleri dışarıdan gelen fuar ziyaretçileri sebebiyle ciddi yoğunluk yaşadı. Biz de bu yoğunluktan olumlu yönde etkilendik. Fuar dönemlerinde ciddi doluluk oranları yakaladık. Umarız bu fuarlar ve sene içindeki diğer tüm fuar etkinlikleri kapasitesini her sene artırır" dedi.

"İzmir artık bir fuarlar şehri"

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel de, "Kentte düzenlenen bütün fuarların İzmir’e çok olumlu etkisi var. Otellerin yanı sıra restoranlar, kafeler, yiyecek-içecek sektörünün tüm kollarında hareketlilik yaşanıyor. Üç önemli fuarın aynı anda düzenlenmesinin kente çok büyük katkısı oldu. İzmir artık bir fuarlar şehri. Ayakkabı, mermer ve gelinlik fuarları gibi fuarların sayısı arttıkça, gelecekteki doluluk oranları yıla yayılarak çok daha yüksek seviyelere çıkacaktır. Bunun yanında İZTAV’ın düzenlediği tanıtım kampanyalarının da önemli katkısı oldu. 2017 yılında yüzde 45’lerden yüzde 70 seviyelerine yükselen bir ortalamaya ulaştık. İnanıyorum ki, 2018 yılında İzmir şehir otelleri gibi Çeşme ve Selçuk otelleri de bu hareketlilikten pay alacak" diye konuştu.

"Doluluk yüzde 100’e yaklaştı"

İzmir Hilton Pazarlama ve Satış Müdürü Gözde Kaydırak ise, "Şehir otellerinin doluluk oranları bir hayli yükseldi. Hilton olarak şu dönem yüzde 90 doluluk ortalaması ile ilerliyoruz. İzmir Enternasyonal Fuarı ile başlayan doluluk durumu halen devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin turizm ve hizmet sektörünün gelişmesi yönündeki çalışmaları başarılı bir şekilde yürüttüğüne inanıyorum. Fuar etkinliklerinin yoğunlaştığı dönemlerde şehir merkezlerindeki zincir oteller özellikle tercih ediliyor. Hem oteller, hem de kentteki diğer esnaf bu hareketlilikten olumlu etkileniyor. Bu durumun sürekli üzerine daha da koyarak sürmesi bizleri mutlu ediyor. Eylül, ekim, kasım aylarında yüzde 100’lere yaklaşan bir doluluk oranına doğru ilerliyoruz. Bu yoğunluk, özellikle hafta içi yaşanıyor. Dolululuğun hafta sonlarına sarkması için İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki festivaller ve benzeri etkinliklerin geliştirilmesi yönündeki çabaları destekliyoruz. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki İZTAV kampanyalarının da son derece olumlu etkileri olduğunu belirtmeliyiz" şeklinde konuştu.

"Doğru yoldayız"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, İZFAŞ tarafından yapılan sübvansiyonları sürdüreceklerini ve fuar dönemlerinde yabancı alıcıları kente getirmeye yönelik pazarlama çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi. Sadece İzmir Büyükşehir Belediyesinin kaynaklarıyla kurulan Fuar İzmir’i ’kentin ekonomisi büyüsün, fuarcılığı gelişsin’ diye yaptıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, "Kenti korumak için diğer konularda nasıl mücadele verdiysem, Fuar İzmir’in büyümesi için de her türlü fedakarlığı yapmaya, her türlü mücadeleyi vermeye hazırım. Fuar dönemlerinde yaşanan canlılık, ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu.

Binlerce fuar katılımcısı İzmir’e aktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İZFAŞ tarafından düzenlenen fuarlar, kent ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlıyor. Artık bir İzmir markası olan Shoexpo Fuarı, geçtiğimiz hafta 159 firma, 55 ülkeden sektör profesyoneli ve 15 bine yakın ziyaretçiyi Fuar İzmir’de bir araya getirdi. Bin 200’ü aşkın yabancı alıcı bu fuar için İzmir’e geldi. Bu yıl ilk kez düzenlenen olan 1. Pretexpo - Moda ve Hazır Giyim Fuarı’na Türkiye’nin çeşitli illerinden 63 firma katıldı. MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı’nda ise 180 yabancı, 142 yerli katılımcı firma yer aldı. Yine geçtiğimiz hafta içinde Fuar İzmir’de düzenlenen Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi ile birlikte yurt dışından ve yurt içinden binlerce ziyaretçi İzmir’de hem konakladı, hem de kentte bir çok farklı etkinlikte bulunarak ekonomik hareketlilik oluşturdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.