Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’e 150 Milyon Dolarlık Yatırım

Türkiye’de son dönemde artan terör olaylarına karşı yerli ve yabancı yatırımcılar yeni tesis kurmaktan vazgeçmezken, İzmir’de 2 bin kişiye istihdam sağlayacak 150 milyon dolarlık yatırım yapılacak.İzmir’de 2 serbest bölgeye yıl...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de son dönemde artan terör olaylarına karşı yerli ve yabancı yatırımcılar yeni tesis kurmaktan vazgeçmezken, İzmir’de 2 bin kişiye istihdam sağlayacak 150 milyon dolarlık yatırım yapılacak.
İzmir’de 2 serbest bölgeye yıl sonuna kadar yerli ve yabancı 6 firmanın 150 milyon dolarlık yatırımla kuracağı tesislerde 2 bine yakın kişi iş sahibi olacak. Ege Serbest Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği ve Türkiye Serbest Bölgeler Platformu Kurucu Başkanı Bilgen Salih Narlı, Türkiye’de yatırımı avantajlı gören özellikle yabancı yatırımcıların her koşulda işletmelerini kurarak faaliyete geçtiğini söyledi.
6 FABRİKA 2 BİN İSTİHDAM
2016 yılı sonuna kadar Ege Serbest Bölgesi ile Menemen’deki İzmir Serbest Bölgesi’nde 6 tesisin faaliyete geçeceğini ifade eden Narlı, “Menemen’e 2016 yılında yapılacak toplam yatırım miktarı 60 milyon dolar olacak. Bu gelen yatırımlar Menemen’in ticaret hacmini 5 yıl içinde 3-4 artıracaktır. 4 firmanın ikisi Türk ikisi yabancı firmadır. Sektör olarak da rüzgar enerjisi ve plastik sektörleri ön plana çıkıyor. Bu dört yatırımcı da 1000 kişiye yakın istihdam sağlayacak. Bu firmalar sene sonuna kadar üretime geçecekler. ESBAŞ’a da iki yatırımcı daha kazandırdık. Serbest Bölge’ye ilk defa Japon yatırımcı aldık. 2016’de iki serbest bölgede 2 bin kişiye istihdam sağlanırken 150 milyon dolar civarında da bir yatırım İzmir’e kazandırılmış olacak” dedi.
ALİAĞA’YA 3. SERBEST BÖLGE
İzmir’de iyi şeylerin olduğunu, Aliağa’ya da 3. Serbest bölgenin kurulacağının altını çizen Narlı, Aliağa’da yenilebilir enerji üzerine üçüncü bir serbest bölge kurma projesinin son aşamaya geldiğini söyledi. Şu anda İzmir’de Teknopark sayısının da 5’e çıktığını belirten Narlı, “Bu şunu gösteriyor. İzmir gerçekten başkalaşıyor. İzmir gerçekten değişiyor. Özellikle yabancı yatırımcılar için serbest bölgeler hala cazibesini koruyor. Ege Serbest Bölgesi’ne 600 bin metrekarelik genişleme alanının kazandırılması ile bu bölgede kısa sürede yeni yatırımlarla dolacak” diye konuştu.
CARİ AÇIĞA POZİTİF KATKI
Türkiye’deki 19 serbest bölgede 70 bin istihdamın olduğunu toplam ticaret hacimlerinin 20 milyar seviyesinde gerçekleştiğini anlatan Narlı, serbest bölgelerde ihracatın, ithalattan fazla olduğuna dikkat çekerek, cari açığa pozitif katkıları olduğunu kaydetti. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen yeni serbest bölgeler kanunun bu bölgeleri daha da büyüteceğini ve bazı kolaylıklar sağlayacağını vurgulayan Narlı, bu kanunun da en kısa sürede TBMM’den geçerek yasalaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.