Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de açılan şirket sayısı, kapananları ikiye katladı

Bu yılın ilk dört ayında İzmir Ticaret Odası (İZTO)'na 2 bin 589 şirket kayıt yaptırırken bin 55 şirket ise kaydını sildirdi. Yeni üye sayısı, kaydını sildirenlerden yüzde 150 daha fazla olurken en çok firma, inşaat yapım ve onarım...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu yılın ilk dört ayında İzmir Ticaret Odası (İZTO)'na 2 bin 589 şirket kayıt yaptırırken bin 55 şirket ise kaydını sildirdi. Yeni üye sayısı, kaydını sildirenlerden yüzde 150 daha fazla olurken en çok firma, inşaat yapım ve onarım grubunda kuruldu. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yerel seçimlerin yapıldığı ve siyasi atmosferin son derece gergin olduğu Ocak–Nisan 2014 döneminde kayıt yaptıran yeni üye sayısının, geçen yıla göre yüzde 6 arttığını söyledi. Siyasi atmosferin ekonomiyi de olumsuz etkilediği bir dönemde 2 bin 589 yeni firmanın kayıt yaptırdığını aktaran Demirtaş, “Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 2 bin 445 firma odamıza kayıt yaptırmıştı. Bu artış, İzmir’de ekonominin hareketliliğin devam ettiğini göstermesi açısından sevindirici.” diye konuştu. Kapanma ve terk sebebiyle İZTO’dan kaydını sildiren üye sayısının bin 55 olduğunu belirterek, “Yani yılın ilk dört ayında yeni kayıt yaptıran üye sayımız, kayıt sildiren üye sayımızdan yüzde 150 daha fazla. Geçtiğimiz yılın ilk dört ayında, kaydını sildiren üye sayımız ise bin 4’tü.” dedi.

EN ÇOK YENİ ÜYE İNŞAAT YAPIM VE ONARIM GRUBUNDA

Bu yılın ilk dört ayında en çok yeni kayıt yaptıran şirketlerin, İZTO Bina Yapım ve Onarım Meslek Komitesi’nde olduğu bilgisini veren Demirtaş, şunları ifade etti: “Bu meslek komitesinde 389 yeni üyemiz kayıt yaptırmış. İnşaat malzemeleri, mimarlık, altyapı müteahhitleri, tesisat gibi inşaat sektörlerindeki diğer komiteleri de topladığımızda, yeni kayıt yaptıran firma sayısı 500’ü geçiyor; yani odamıza kayıt yaptıran her beş üyeden birisi inşaat sektörüyle ilgili. Bu, İzmir’de inşaat sektöründeki ciddi hareketliliği gösteriyor. Kentsel dönüşümün hızlanmasıyla birlikte bu hareketlilik daha da büyüyecektir. İzmir’de inşaat sektörünün ciddi gücü ve daha da kullanabileceği potansiyeli var.”

Bina Yapım ve Onarım Meslek Komitesi’ni 165 üye ile Restoran, Kafe ve Eğlence Yerleri Meslek Komitesi, 87 üye ile Makine Meslek Komitesi ve 70 üye ile Mühendislik Grubu izliyor. En az üye kaydı olan meslek komiteleri ise Sıhhi Tesisat ve Seramik Malzemeleri, Gözlükçüler, Konfeksiyon Malzemeleri ve Makineleri, Süt ile Halı Zemin ve Duvar Kaplamaları oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.