Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de 50 bin kişilik istihdamla ekonomi şahlanacak

Türkiye’nin lojistik bakımından en avantajlı bölgelerinden Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, bölgede şu an 26 bin 500 kişiye iş imkanı sağladıklarını ve bu rakamın tesislerin tamamlanmasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin lojistik bakımından en avantajlı bölgelerinden Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, bölgede şu an 26 bin 500 kişiye iş imkanı sağladıklarını ve bu rakamın tesislerin tamamlanmasıyla 50 bin kişiye çıkacağını söyledi.
Türkiye’nin lojistik bakımından en avantajlı bölgelerinden biri olan İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, (KOSBİ) emin ve hızlı adımlarla büyümesini sürdürüyor. İzmir-İstanbul Otoyolu güzergahında bulunan KOSBİ’de, otoyolun tamamlanması ile birlikte yatırımların hızlanması beklenirken, parselasyon planlarının da hayata geçmesi ile birlikte 500 olan sanayi tesisi sayısı 900’ün üzerine çıkacak. Halen bölgede 26 bin 500 kişiye istihdam sağlanırken, büyüme ile birlikte çalışan sayısının 50 bini bulması, bekleniyor.
Bölgedeki gelişmeleri ve yatırımları anlatmak için KOSBİ İdari Binası’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk’un yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Diren, Yönetim Kurulu Üyeleri Aytekin Öztaş ve Hüseyin Eren ile Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk, sanayici Mesut Kanat ve Avukat Serkan Şahin katıldı.
26 bin 500 kişi çalışıyor
KOSBİ’nin bin 300 hektarlık alanı ile Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olduğunu dile getiren KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk, KOSBİ’nin 511 firmasıyla Türkiye’nin önde gelen OSB’lerinden biri olduğunu açıkladı. Her yıl açıklanan Türkiye’nin ilk 500 firması arasındaki firmaların bir kısmının KOSBİ’de faaliyet gösterdiğini vurgulayan Porsuk, "Bugün 26 bin 500 kişiye imkanı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Bu sayı ile İzmir’de Karaburun ve Beydağ’ın toplum nüfusunu geçip Kınık’ın 28 bin kişilik nüfusuna yaklaşıyoruz. Bu tesisler tamamen bittiği zaman bu rakam 50 bine çıkacak. Ve burada 50 bin kişinin çalışıyor olması, bölgeye ciddi bir hareket getirecek” dedi.
Beyaz yakalıların oturacağı konutlar inşa edilecek
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun da kendilerine tam destek olduğunu anlatan Başkan Porsuk, bölgede belediye ile yapılan işbirliği imar alanlarını çalışanların konut edinebileceği, beyaz yakalıların oturabileceği hale getirmeye çalıştıklarını söyledi.
94 milyon liralık yatırım
KOSBİ’nin gelişmesi adına bugüne kadar 94 milyon liralık yatırım yapıldığını kaydeden Porsuk, organize sanayinin yıllık 7 milyar dolar ticaret hacmine ulaştığını ifade etti. Yatırımların devam ettiğini dile getiren Porsuk, "Yapacağımız 4 milyon liralık yeni yatırımla arıtma tesisimizin kapasitesi günlük 20 bin metreküpe çıkacak. Diğer yandan sanayicimizin heyecanla beklediği Yiğitler Barajı hayata geçiriliyor. 4 yıl içinde tamamlanacak baraj suyunun yüzde 52’sini sanayicilerimiz geri kalan kısmını ise tarımsal sulama için çiftçilerimiz kullanacak. Böylece kiraz ve zeytine de can suyu gelecek. Güneş tarlalarımız ile temiz enerjiye de geçiş yaptık. Arıtma tesisimizin 500 kilovat saatlik elektrik ihtiyacını bu güneş enerji santralinden elde ediyoruz” diye konuştu.
İstanbul-İzmir otoyolu bölgeye katkı sağlayacak
İstanbul-İzmir otoyolunun bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirten Kamil Porsuk, şunları söyledi:
"Bugün otoyolun geçeceği bir çok sanayi bölgesinde araziler el değiştiriyor. Özellikle Marmara Bölgesi’nde ciddi sayıda arsa alan insanlara rastlıyoruz. Otoyolun bölgemize katkısı çok olacak. Bu konuda İzmir Valimiz ve aynı zamanda Müteşebbis Hedet Başkanımız Erol Ayyıldız ile görüşerek bir kaç üniversiteyle çalışma yapıyoruz. Otoyolun bağlanmasıyla bölge içindeki trafiği nasıl rahatlatacağımızı şimdiden tartışıyoruz."
Sanayi 4 okulu kurulacak
Bölgede Sanayi 4.0’a uygun bir meslek lisesi kuracaklarını da açıklayan Başkan Porsuk, "Bölgemizde çok iyi teknik bilgiye sahip öğrencilerin yetişeceği bir lise kuracağız. Bunu da ’özel meslek lisesi’ şeklinde yapacağız. Planlama çalışmalarımız bittiğine göre 20 bin metrekare alanda bir arsamız var ve o arsa üzerinde sanayicilerimizin de desteği ile o arsa üzerinde özel bir meslek lisesi kuracağız. 2017 yılında lise hedefimize ulaşmak için adımları atacağız. Lisenin Okulumuzdan mezun olacak öğrenciler, bölgemizde staj yapıp yine bölgemizde istihdam edilecek” ifadelerini kullandı.
Avrupa ülkelerinde meslek lisesine önem verildiğini hatırlatan Porsuk, ülkemizde meslek liselerinin itilip kakıldığını belirterek, duayen sanayicilerin çoğunun meslek lisesi mezunu olduğunu dile getirdi.
Fabrika kuracaklara zeytin ağacı zorunluluğu
KOSBİ yönetimi olarak yeşile ve çevreye verdikleri öneme de değinen Başkan Kamil Porsuk, “Çevrede pek çok zeytin ağaçları var. Yeşilin ve zeytinin korunması için bir karar aldık. Zeytin ağaçlarını çoğaltmaya çalışıyoruz. Sanayi tesislerimize ve sanayicilerimiz çevreyi koruma adına peyzajları içinde zeytinin yer alması doğrultusunda ciddi bir gayret içindeyiz. Bu doğrultuda yeni parselasyonda tesis kuracak fabrika sahiplerine zeytin dikimini zorunlu hale getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.