Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir İtalyan Ticaret Odası, Ege’deki İtalyan restoranlarını belgelendirecek

Türkiye ile İtalya arasında eko-köprü vazifesi gören İzmir İtalyan Ticaret Odası’na İtalyan Hükümeti tarafından bölge turizmi adına önemli bir görev daha verildi. Rebii Akdurak yönetimindeki İzmir İtalyan Ticaret Odası, Ege Bölgesi’ndeki...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir İtalyan Ticaret Odası, Ege’deki İtalyan restoranlarını belgelendirecek
Türkiye ile İtalya arasında eko-köprü vazifesi gören İzmir İtalyan Ticaret Odası’na İtalyan Hükümeti tarafından bölge turizmi adına önemli bir görev daha verildi. Rebii Akdurak yönetimindeki İzmir İtalyan Ticaret Odası, Ege Bölgesi’ndeki İtalyan restoranlarını standardize edecek olan belgeyi vermeye yetkili tek kuruluş oldu.

Dünyanın sayılı mutfakları arasında gösterilen İtalya’da birkaç yıl önce başlatılan standardizasyon projesi Türkiye’de de hayata geçti. Pek çok ülkede İtalyan restoranlarının bulunduğunu ve hepsinin bu proje kapsamında değerlendirilmeye başlandığını ifade eden İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rebii Akdurak, Hospitality İtaliano yani İtalyan Konukseverliği adı verilen bu projenin İtalya’da 4 bakanlık tarafından yürütüldüğünü ve İtalyan konukseverliğini dünyaya tanıtmayı amaçladığını söyledi.

GERÇEK İTALYAN ŞARTI ARANACAK

Kendilerine verilen bu göreve büyük önem verdiklerini belirten Akdurak, “Belge için restoranlarda kalite, hijyen gibi genel unsurların yanında mönülerinde İtalyan mutfağından yemeklerin olması, yemek isimlerinin İtalyanca olarak da belirtilmesi, İtalyanca bilen personel istihdamı, İtalyan zeytinyağı kullanılması gibi kurallara uymak gerekiyor.” dedi. İtalyan Hükümeti tarafından son derece önem verilen yetkilendirme görevinin kendilerine verilmesini bugüne kadar yaptıkları çalışmaların bir takdiri olarak gördüklerini anlatan Akdurak, “Ege ve İtalya arasında birbirinden güzel projelere imza attık. Sanıyorum bu çalışmalarımızın etkisini gören yetkililer İzmir İtalyan Ticaret Odası’na bu görevi layık gördüler. Biz de Oda olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.