Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını 83. defa açıyor

Türkiye’nin ilk ve tek en büyük uluslararası fuar organizasyonu İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 83. yaşını kutluyor. İEF, bu yıl 29 Ağustos-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Partner ülkenin Mauritius, odak ülkenin Hindistan, onur konuğu...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını 83. defa açıyor
Türkiye’nin ilk ve tek en büyük uluslararası fuar organizasyonu İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 83. yaşını kutluyor. İEF, bu yıl 29 Ağustos-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Partner ülkenin Mauritius, odak ülkenin Hindistan, onur konuğu şehirlerin Diyarbakır ve Malatya ile temasının "Lojistik" olduğu 83. İEF, 10 gün süreyle düzenlenecek etkinliklerle kültür, sanat ve eğlencenin buluşma noktası olacak. İEF’de yaklaşık 20 ürün grubunda, 303’ü yabancı toplam bin 132 katılımcı yer alacak. Bu yılki fuara, 60’ı aşkın ülkeden katılımcı bekleniyor. Fuara girişlerde Kentkart kullanılacak. Ziyaret saatleri 16.00–23.00 arası olacak. İEF, İzmir Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenleniyor. İEF’ye, 43 il ve 60 ülkeden katılım bekleniyor.

Fuarla ilgili bilgi vermek amacıyla Kültürpark Fuar Alanı’nda basın toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 4 no'lu holde bu yıl da ikili görüşmeler için özel VIP lounge oluşturulduğunu bildirdi. İEF'nin Türkiye’nin en önemli fuarlarından olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, “İzmir fuarcılığı ve İZFAŞ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin tespitlerine göre de çok önde yer alıyor. Türkiye’nin bir numaralı fuar organizasyonunu yapan şirkete sahibiz. Bu organizasyonları fuar hollerinde yapıyoruz. Önümüzdeki yıl devreye girecek olan, bugünkü fuarlarımızdan kapalı alanı da beş kat büyük olacak Gaziemir’deki fuar alanı inşaatı sürüyor. Ulusal ve uluslararası fuar şirketleriyle işbirliği anlaşmaları yaparak, şu anda 30 olan fuar sayısını 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. Fuarın partner ülkesi Mauritius’un 59 firmayla katıldığını, Ekonomi Bakanlığı’nın yaptığı anlaşma neticesinde bu yılın odak ülkesi Hindistan’ın da 56 firmayla yerini alacağını aktaran Kocaoğlu, fuarın ticari ilişkilerin gelişmesinde de önemli bir zemin olacağını vurguladı.

BU YIL İLK KEZ İKİ AÇILIŞ YAPILACAK

Kocaoğlu, bu yıl ilk kez iki açılış yapacaklarını söyledi. 29 Ağustos Cuma günü fuarın resmi açılışının İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 15.00’te yapılacağını belirten Kocaoğlu, saat 19.30’da da Vasıf Çınar Meydanı’nda kortej yürüyüşü ve kutlamalar olacağını bildirdi. Kocaoğlu, bu yıl tema olarak lojistik sektörünü belirlediklerini kaydederek, “İzmir ve Türkiye açısından lojistik sektörü çok önemli. Bu sektöre dikkat çekmek ve ülke gündemine taşımak için bu yıl temamızı lojistik olarak belirledik.” dedi.

83. İEF'de yer alacak ürün grupları şöyle: Gıda Ürünleri - Gıda Teknolojileri ve Yan Sanayi (Marka Tescilli Ürünler), Oto Yan Sanayi, Ticari Araç, Bisiklet / Motosiklet, Yapı Malzemeleri ve İnşaat, İş Makinaları, İklimlendirme ve Yan Sanayi, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, IT Telekomünikasyon ve Enformasyon, Makina / Enerji, Finans Sektörü, Turizm, Sağlık, Eğitim, Tekstil, Sivil Toplum Kuruluşları, Yerel Yönetimler ve Lojistik.

PARTNER ÜLKE MAURITIUS’TAN GÜÇLÜ KATILIM

Mauritus, partner ülke statüsüyle 500 metrekare alan üzerinde geniş ve güçlü bir katılım yapacak. 1992 yılından bu yana onur konuğu ülke seçen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bugüne değin sırasıyla Fransa, İtalya, Romanya, İsveç, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Bulgaristan, Moldova, Çin Halk Cumhuriyeti, Bosna ve Hersek, Mısır, Rusya Federasyonu, Tunus, Kazakistan, Ukrayna, Küba ve Etiyopya onur konuğu ülke oldu. Fuarda 2011 yılı itibariyle partner ülke uygulamasına geçildi. 80. İEF’de Avusturya ilk kez partner ülke oldu. 2012 yılında ise Latin Amerika ülkeler ilk kez toplu katılım yaptı. Geçen yıl Sri Lanka partner ülke olarak ağırlandı.

ODAK ÜLKE HİNDİSTAN ÇIKARMA YAPACAK

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl bir ilk daha yaşanacak. Hindistan, odak ülke olarak yer alacak. Her iki ülke arasındaki ticaretin daha da büyüyerek ilerlemesine olanak sağlayacak odak ülke statüsüyle katılan Hindistan, yaklaşık bin 00 metrekare alanda geniş ve güçlü bir katılım sağlıyor. Hindistan, 56 firmayla çıkarma yapacak.

DİYARBAKIR VE MALATYA İEF’DE TANITIM YAPACAK

Onur konuğu şehirler, Diyarbakır ve Malatya olacak. Geçen yıllarda 1/B no’lu holde yer alan onur konuğu iller, bu yıl farklı bir uygulama ile 3 no’lu holde yer alacak. 2005 yılında İEF’nin ilk onur konuğu şehri Mardin’den sonra sırasıyla Uşak, Çorum, Karabük, Çanakkale, Gaziantep, Denizli ve Hatay yer aldı. Geçen yıl ise Sinop oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.