Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın çevreciliği belgelendirildi

Çevreci uygulamalarıyla öne çıkan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, ACI Europe Karbon Akreditasyonu programında izleme seviyesinden azaltma seviyesine yükseldi. TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı karbon salımını...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevreci uygulamalarıyla öne çıkan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, ACI Europe Karbon Akreditasyonu programında izleme seviyesinden azaltma seviyesine yükseldi. TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı karbon salımını azaltma yönündeki çalışmalarını sertifikalandırdı.

Adnan Menderes, havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü olan Airports Council International (ACI) Europe tarafından başlatılan Havalimanı Karbon Akreditasyonu (Airport Carbon Akreditasyonu) programında ikinci seviyeye yükseldi. 2012’de karbon salımını önceki yıla göre yaklaşık yüzde 2 azaltarak 6 bin 600 ton seviyesine indiren İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen "Yeşil Havalimanı" projesinde de yer alıyor. TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tüm dünyada doğal kaynakların tükenmesi ve iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerine her geçen gün artan şekilde tanık oluyoruz. Bu gelişmeler bize geleneksel iş yapma süreçlerimizin orta ve uzun vadede sürdürülebilir olmadığını, eğer toplumlar ve kurumlar olarak ayakta kalmak istiyorsak, yaşam ve iş yapma biçimlerimizi dönüştürmemiz gerektiğini gösteriyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı, bu çerçevede kuruluşundan bu yana öncü bir rol üstlenmek için çaba gösteriyor. Havalimanındaki faaliyetlerimizin karbon ayak izini küçültmek üzere çok sayıda çalışma yürütüyoruz. Bu çabalarımızın sonuçlarının uluslararası standartlarda kabul görmesinden de memnuniyet duyuyoruz. Müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırırken çevresel etkilerimizi en aza indirmek için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Dış hatlar terminaliyle "Avrupa’nın Çevreye En Duyarlı Havalimanı" seçilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın 2014’ün ilk çeyreğinde hizmete girmesi planlanan yeni iç hatlar terminali de çevre dostu olacak şekilde tasarlandı. Yeni terminalde kullanılacak yağmur hasat sistemleri, gri su kullanım sistemi, PV fotovoltaik güneş enerji sistemleri ve trijenerasyon santraliyle enerji tüketimi ve su kullanımı en etkin hale getirilirken atık yönetimi de verimli bir şekilde gerçekleştirilecek. Eski terminalin yıkımı sırasında ortaya çıkan atıkların yüzde 99’unu geri dönüştüren ya da yeniden kullanan TAV, bu projeyle Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin (SKD) ilk kez verdiği "İnovatif Sürdürülebilirlik Uygulamaları" ödülünü kazanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.