Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzin yasağı kalktı, rezervasyonlar hızla arttı

Darbe girişimin ardından getirilen ’kamu çalışanlarına izin yasağı’nın kalkmasıyla, tatilciler telefonlara sarılarak yaz tatili için rezervasyon yaptırmaya başladı. Turizmciler, kararın Kurban Bayramı rezervasyonlarını bile etkilediğini...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimin ardından getirilen ’kamu çalışanlarına izin yasağı’nın kalkmasıyla, tatilciler telefonlara sarılarak yaz tatili için rezervasyon yaptırmaya başladı. Turizmciler, kararın Kurban Bayramı rezervasyonlarını bile etkilediğini belirtti.
15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası OHAL Kararnamesi ile FETÖ terör örgütünün temizlenmesine yönelik operasyon ve soruşturmalar kapsamında kamuda çalışanlarına izin yasağı başlamıştı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Bakanlar Kurulu’nun ardından kamuda izin yasağının kalktığını açıklaması turizmcilerin yüzünü güldürdü.
“Rezervasyonlar gelmeye başladı”
Turizmden önce ülke menfaatlerinin önde geldiğini belirten Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksekol, hükümetin ivedi bir şekilde bu kararı almalarının rezervasyonlara şimdiden yansıdığını belirterek, “Çok yeni bir karar olmasına rağmen bu durum hemen rezervasyonlara yansıdı. Rezervasyonlar hızla gelmeye başladı. Hükümete bu konuda teşekkür ederiz. İvedilikle izinlerin tekrar düzene girmesi bizlere, turizme kesinlikle nefes verdi. Biz bu yıldan da ümitliyiz” dedi.
“Bayram rezervasyonları bile alıyoruz”
Otellerdeki mevcut doluluk oranının yüzde 70 olduğunu kaydeden Yüksekol, izin yasağının kalmasıyla birlikte bu oranın yüzde 90’ı bulabileceğini ifade etti. İzinlerin kalması ve Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olma ihtimali üzerine vatandaşların şimdiden rezervasyonlar yaptığını dile getiren Yüksekol, “İzin yasağının kaldırılması sadece yaz tatilini değil aynı zamanda bayram tatilini bile etkiledi. Şimdiden bayram rezervasyonları bile almaya başladık” ifadelerini kullandı.
“Antalya’daki ertelemeyi Ege otelleri için de istiyoruz”
Antalya’daki otelcilerin vergi ve kredi ödemelerinde ertelemeye gidildiğini aynı durumu Ege’deki oteller için de beklediklerini dile getiren Mustafa Yüksekol, şunları söyledi:
“Aynı zamanda Antalya’daki otellerin vergileri, kredileri bir sonraki seneye atıldı. Aynı zamanda Rusya’dan gelen charter seferlerinde de iyileşme yaşanması Antalya’daki meslektaşlarımızın nefes almalarını sağladı. Aynı şeyi Ege otelleri için de istiyoruz. Sigorta prim borcu olan bir otelin, borcunu ödeyememesi durumundan dolayı oteller kapanmaya maruz kalıyor. Bu otellerin borçlarının ileri tarihe ertelenmesi ya da hiç olmazsa öteleme olmasa bile taksitlendirmeye gidilmesinin iyi olacağı görüşündeyiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.