Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTSO’dan Beyaz Rusya’ya çıkarma

İnegöl Ticaret Ve Sanayi Odası (itso) Üyesi Mobilyacılar, Beyaz Rusya’nın Başkenti Minsk’te Bir Dizi Temasta Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İTSO’dan Beyaz Rusya’ya çıkarma
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) üyesi mobilyacılar, Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te bir dizi temasta bulundu. Bu yıl şubat ayında İnegöl’e gelen Beyaz Rusya Devlet Ormancılık Ağaç İşleri ve Kâğıt Sanayi Grubu Başkanı Yuri Nazarov’un daveti ile gerçekleşen ziyarette, İnegöl ile Belarus arasında karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için yöntemler belirlendi.
İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve sektör temsilcilerinden oluşan heyet, ilk günkü program çerçevesinde, Beyaz Rusya’da ağaç ve orman işleri sektöründe faaliyet gösteren 46 şirketli devlet holdingi Belletbumprom’un ev sahipliğinde yapılan toplantıya katıldı. Minsk Ticaret Müşaviri Mustafa Fatih Turhan’ın da katıldığı toplantıda, başta İnegöl olmak üzere Türkiye ile Beyaz Rusya arasında mobilya ve orman ürünleri sektörlerinde neler yapılacağı üzerinde duruldu.
İTSO Başkanı Metin Anıl, mobilya sektörünün kalbinin attığı İnegöl ile sektörün hammaddesi olan ağaçların bol yetiştiği Beyaz Rusya arasında karşılıklı ticaret olanaklarını değerlendirmek için bu programı yaptıklarını söyledi. Başkan Anıl, Beyaz Rusya Devlet Ormancılık Ağaç işleri ve Kâğıt Sanayii Grubu Başkanı Yuri Nazarov’un daveti üzerine geldiklerini belirterek, “Önce şunu vurgulamak istiyorum. Ülkemiz 15 Temmuz’da bir sıkıntı atlattı. Ama bu sıkıntının iş hayatımıza olumsuz yansıması olmadı. Demokrasimiz, devletimiz ve ekonomimiz dimdik ayakta durmaktadır. Türkiye ile iş yapmak isteyenler kesinlikle hiçbir tedirginlik yaşamasınlar” dedi.
Metin Anıl’ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Yuri Nazarov da bu yıl şubat ayında İnegöl’e yaptığı ziyaretten olumlu düşüncelerle döndüğünü söyledi.
Devlete ait Belletbumprom Holding şirketlerinin temsilcilerinin sunumları ile devam eden toplantının sonunda, Beyaz Rusya’dan İnegöl’e ve Türkiye’ye orman ürünleri satışının avantajlı hale getirilmesi, İnegöl’den de başta oturma grupları olmak üzere mobilya ürünlerinin satılması, teknoloji transferi ve tasarım konusunda uygulanacak yöntemler belirlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.