Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtso Üyelerine Kobigel Destek Programı Tanıtıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde iş adamlarına KOBİGEL programı tanıtıldı.İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve KOSGEB iş birliğiyle KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) iş adamlarına anlatıldı.Programının başvurularının 1 Nisan-6...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İtso Üyelerine Kobigel Destek Programı Tanıtıldı
Bursa’nın İnegöl ilçesinde iş adamlarına KOBİGEL programı tanıtıldı.
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve KOSGEB iş birliğiyle KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) iş adamlarına anlatıldı.
Programının başvurularının 1 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında alınacağını belirten KOSGEB Bursa Müdürlüğü uzmanı Ertaş Güzel, “Programın son başvuru tarihi 6 Mayıs Cuma, çağrı bütçesi ise Türkiye genelinde 150 milyon TL. Uygun proje konuları imalat kapasitesinin geliştirilmesi ve verimliliğin artırılması, ürün çeşitlendirme faaliyetleri, imalat süreçlerini iyileştirme, tasarım, geri dönüşüm faaliyetlerine yönelik projeler desteklenecek. KOBİGEL destek programına müracaat edebilmek için 2014-2015 yılları ortalama net satış hasılatı en az 300 bin TL, ortalama çalışan sayısı en az 3 olmalıdır. 2014-2015 yıllarından herhangi birinde faaliyet karı elde eden işletmeler müracaat edebilecek. Son başvuru tarihine kadar 2014 ve 2015 yılı KOBİ bilgi beyannamesi onaylı olan, 2014-2015 yılları için onaylı kurumlar vergisi veya gelir vergisi beyannamesini ibraz edebilenler müracaat edebilecek. Gayrimenkul alım, bina inşaat, tefrişat, taşıt aracı alım ve kiralama, proje ile ilişkilendirilmemiş personel giderleri ve diğer maliyetler ile vergi, resim ve harçlar, sosyal güvenlik primleri desteklenmez” şeklinde konuştu.
Proje teklif çağrılarına imalat sanayiinin yüksek-orta yüksek ve düşük-orta düşük teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmelerin başvuruda bulunabileceğini ifade eden Güzel, “KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı dahilinde ilan edilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ’ler, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacak. Proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayiinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabilecek. İmalat sanayii KOBİ’lerine yerli makine ve teçhizat alması durumunda yüzde 15 oranında ekstra destek verilecek. Geri ödemesiz 300 bin TL, geri ödemeli 500 bin TL, toplam 800 bin TL limitli kredi verilecek. Orta-yüksek ve ileri teknoloji KOBİ’lerinde kapasite geliştirme teklif çağrısı ve geri ödemesiz 200 bin TL, geri ödemeli 400 bin TL, toplam 600 bin TL olacak” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.