Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTO Heyeti ABD’deki Kruvaziyer Fuarına Çıkarma Yaptı

ABD’de düzenlenen Kruvaziyer Fuarına katılan İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Liman çok ama gemi sınırlı. Bu yüzden etkin bir plan yapmalıyız. Bizim yapmamız gereken, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’de düzenlenen Kruvaziyer Fuarına katılan İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Liman çok ama gemi sınırlı. Bu yüzden etkin bir plan yapmalıyız. Bizim yapmamız gereken, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım ve sektör temsilcileri ile bir araya gelip 2017’yi planlamak olmalı” dedi.
ABD’nin Miami kentinde 13-16 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve kruvaziyer sektörünün en önemli etkinliklerinden olan Cruise Shipping Fort Lauderdale Kuvaziyer Fuarına İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İTO Sayman Üyesi Mert Pala, İTO yönetim kurulu üyeleri Süleyman Subaşı ve Mustafa Tüzün ile İTO Turizm Müdürü Mine Güneş Kaya katıldı. Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli de İTO heyeti ile birlikte görüşmeler yaptı.
Ekrem Demirtaş, her yıl katıldıkları fuarın bu yıl yeni yerinde ve çok daha fazla katılımla gerçekleştirildiğini belirterek, “Çok başarılı bir organizasyon. İlgi ve katılım fazlalığından fuar alanındaki yürüme holleri dahi daraltılmış” dedi.
Fuarda yeni destinasyonların görücüye çıktığına dikkat çeken Demirtaş, şöyle konuştu: “Özellikle Çin, Kore, Japonya, Endonezya, Malezya gibi Uzak Doğu ülkeleri ilk defa bu kadar yoğun katılmış. Karayipler ve Latin dünyası yine etkin katılım göstermiş. İngiltere, İtalya gibi ülkelerin bizim 2012 yılında kurduğumuz Cruise Türkiye örneğinde olduğu gibi kurdukları birlikler ile fuara katıldıklarını gördük. Ülkeler, destinasyonlar kendilerini tanıtmaya, pazarlamaya bu kadar büyük çaba sarf ediyor; ancak tüm katılımcılar gibi biz de gemi şirketlerinin destinasyon yöneticileri, planlama müdürleri gibi üst düzeyin görüşmelere katılmadığını tespit ettik. Çünkü liman çok ama gemi sınırlı sayıda. Az gemi ile zaten kararlarını çok daha önce veriyorlar.”
UÇAK GİBİ GEMİLERE DE DESTEK VERİLSİN
Gemilerin az olduğu bu pazardan pay alabilmek için etkin bir çalışma yapılması gerektiğini belirten Demirtaş, görüştükleri firma yetkililerinin de, ’İçinde bulunduğumuz durumu yaşayacağız. O nedenle terör ya da ekonomik kriz gibi sıkıntıların arkasına takılmadan işimize devam etmek zorundayız’ dediğini aktardı.
Demirtaş, şöyle konuştu:
"Bizim de yapmamız gereken bu etkinlik sonrasında hızlıca Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’ın önceliğinde tüm liman ve sektör temsilcilerini bir araya getiren çalışma ile 2017’yi planlamak olmalıdır."
İzmir’e döner dönmez bunun çalışmasına başlayacaklarını anlatan Demirtaş, şunları söyledi: "Cruise Türkiye, toplantısını kısa zamanda yapmamız şart oldu. Ayrıca yıllarca düşündüğümüz ama söyleyemediğimiz ‘Kendi gemimiz neden yok? Kendi şirketimizi neden oluşturmuyoruz?’ sorusunu fuara katılan Karadeniz ve Akdeniz liman yetkililerine söylemeye, bunun üzerine tartışmaya başladık. Ülkemizin büyük kruvaziyer potansiyelini düşünürsek, bu da üzerinde tartışmaya başlamamız gereken bir konu. 2016 yılı için şu ana kadar rezervasyon yaptıran 49 gemi var. Bu sayı artar mı yoksa eksilir mi bunu bilmemiz mümkün değil. Artırmak için, uçak başına verilen teşvikin gemi başına da verilmesini tarifelerin gözden geçirilmesini Bakanımız Binali Yıldırım’dan talep edeceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.