Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTO Başkanı Çağlar’dan Moody’s açıklaması:

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, “Türkiye artık aralarında Moodys’in de yer aldığı üçlü not çetesinin çıkar oyunlarıyla yatırımcıların gözünde gel-gitler yaşayan bir ülke değil" dedi.Çağlar, Moody’s’in...

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, “Türkiye artık aralarında Moodys’in de yer aldığı üçlü not çetesinin çıkar oyunlarıyla yatırımcıların gözünde gel-gitler yaşayan bir ülke değil" dedi.
Çağlar, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesi üzerine, “Türkiye artık aralarında Moody’s’in de yer aldığı üçlü not çetesinin çıkar oyunlarıyla yatırımcıların gözünde gel-gitler yaşayan bir ülke değil. Türkiye, yatırımcıya notun ötesinde bir yatırım potansiyeli sunuyor. Bu nedenle Moody’s’in aldığı kararın yatırımcı üzerinde kalıcı bir etkisi olacağını düşünmüyorum" dedi.
"Türkiye dik durdukça ‘not’ silahını kullanıyorlar” diyen Çağlar, Moody’s ile çıkar ortağı olduğu banka ve şirketlerin çevirdikleri dolapları dünyanın bildiğini kaydetti.
İTO Başkanı Çağlar, “İki gün önce ’Türkiye ekonomisinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşadığı şok büyük ölçüde kayboldu’ diyen Moody’s iki gün sonra not düşürüyor. Türkiye’nin krediye değer olup olmadığını ölçecek bu Moody’s mi?” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.