Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTO Başkanı Çağlar’dan konut faizlerinin düşürülmesine ilişkin açıklama

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, konut kredisi faizlerinde başlayan indiriminin çok önemli olduğunu, indirimin ticari kredilere de bir an önce yansımasını beklediklerini söyledi.İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, konut...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İTO Başkanı İbrahim Çağlar, konut kredisi faizlerinde başlayan indiriminin çok önemli olduğunu, indirimin ticari kredilere de bir an önce yansımasını beklediklerini söyledi.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, konut kredisi faizlerinde başlayan indiriminin çok önemli olduğunu, indirimin ticari kredilere de bir an önce yansımasını beklediklerini aktardı. Çağlar, "Merkez Bankası’nın bankalara yönelik faiz indirimleri, zorunlu karşılıkları azaltma ve reeskont limitini artırma tedbirleri, hükümetimizin reform kararları ve kurdaki son düşüşle birleşince faizler yüzde 1’in altına inerken, büyüme seferberliği için Türkiye’nin önünde yepyeni bir ufuk belirdi" dedi.
Kamu bankalarının konut kredileriyle başlattığı indirimleri özel bankaların da takip edeceğine inandıklarını belirten İbrahim Çağlar, şunları söyledi: "Merkez Bankası faizleri beş kez arka arkaya indirdiğinde ’Bankaların artık mazereti kalmadı’ şeklindeki çıkışımız bazı kesimlerin tepkisini çekmişti. Biz o tarihte de doğruyu savunduk. Çünkü yüksek faizle yatırım olmaz. Yatırım olmadan da istihdam, huzur olmaz. Konut kredisi faizlerindeki düşüş ilk adım olsun. Bankalar maliyet düşüşünü ve ettikleri yüksek kârları ticaret kesimiyle daha fazla paylaşmak zorunda. Ticari kredi faizleri de bir an evvel aşağı inmeli".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.