Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTO Başkanı Çağlar, Merkez’in Faiz Kararını Değerlendirdi

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, likidite sıkışıklığı yaşayan bankalara gecelik borç verme faizindeki 25 puanlık indirim için "Banttan indirim yetmez. Reel sektör olarak faizlerde büyüme ve istihdam yönünde daha net bir duruş bekliyoruz"...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İTO Başkanı İbrahim Çağlar, likidite sıkışıklığı yaşayan bankalara gecelik borç verme faizindeki 25 puanlık indirim için "Banttan indirim yetmez. Reel sektör olarak faizlerde büyüme ve istihdam yönünde daha net bir duruş bekliyoruz" dedi.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararını değerlendirdi. Çağlar, TCMB’nin likidite sıkışıklığı yaşayan bankalara gecelik borç verme faizindeki 25 puanlık indirim için, "Bankaların fon maliyetini etkileyecek olması nedeniyle sembolik bile olsa olumlu. Ancak banttan indirim yetmez. Reel sektör olarak faizlerde büyüme ve istihdam yönünde daha net bir duruş bekliyoruz " dedi.
Çağlar, küresel ve yerel ortam dikkate alındığında faizlerde aşağı yönlü bir trend beklentisi ortaya çıktığını belirterek, "İndirim için fırsat var. FED faiz artırımını öteledi, enflasyon beklentisi geriledi ve TL değerlendi. Bu şartlar altında, yatırımcıya faiz anlamında daha çok cesaret verecek adımların atılmasını mümkün görüyoruz" şeklinde konuştu..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.