Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTO Başkanı Çağlar: ’Düşük Faiz Ortamını Reformlarla Taçlandırabiliriz’

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "İnovatif fikrin özel sektörde, altyapının ise devlette olacağı bir katma değerli üretim atağı başlatmanın tam zamanı. Reel sektöre devlet ve özel sektörün birlikte el vereceği...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "İnovatif fikrin özel sektörde, altyapının ise devlette olacağı bir katma değerli üretim atağı başlatmanın tam zamanı. Reel sektöre devlet ve özel sektörün birlikte el vereceği yeni bir yön bulmak zorundayız" dedi.
Ekonominin yılın ilk çeyreğindeki yüzde 4.8 büyümesini değerlendiren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, ilk üç ayda gerçekleşen beklentilerin üzerindeki güçlü büyümenin cesaret verici olduğunu vurguladı. Büyümeyi sürdürülebilir kılmanın önemine dikkati çeken Çağlar, "Düşen faizler piyasaya yansıyınca oluşacak iyimser havayı, stratejik üretim yeteneğimizi artıracak reformlarla taçlandırabiliriz" dedi.
"Dünyada sadece Türkiye’de var diyebileceğimiz, ihracata yönelik marka ürünlere yatırım yapmamız lazım" diyen Çağlar, şunları söyledi: "Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, stratejik yatırımlarda dev ölçekli yeni sanayi şirketleri oluşturmak için benzeri görülmemiş teşvikler verileceğini işaret etti. İş dünyası olarak bu çalışmayı heyecanla bekliyoruz. İstanbul Ticaret Odası olarak biz de yenilikçiliğin ve girişimciliğin geliştirilmesi için Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfımızla marka ürünler geliştirme noktasında bu çalışmalara destek vereceğiz".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.