Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTO Başkanı Çağlar, AB Zirvesi Kararlarını Değerlendirdi

stanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Brüksel’de Türkiye-AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde açıklanan kararları değerlendirdi. Çağlar, "Ey Avrupa vize serbestisi Türkiye için ulufe değil, bir anlaşmanın...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
stanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Brüksel’de Türkiye-AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde açıklanan kararları değerlendirdi. Çağlar, "Ey Avrupa vize serbestisi Türkiye için ulufe değil, bir anlaşmanın doğal sonucudur" dedi.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Brüksel’de Türkiye-AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde açıklanan kararları değerlendirdi. Suriye’de iç savaşın başladığı günden itibaren kapılarını ilk açan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Çağlar, "Türkiye’ye hiç kimse ’göçmen konusu üzerinden pazarlık yapıyor’ diyemez. 2.7 milyon Suriyeli göçmeni sorunsuz bir şekilde ağırlayan ülke Türkiye’dir" diye konuştu.
Çağlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte AB ile ilişkilerde çok büyük çaba sarfettiğini ve müzakere sürecinde kararlı ve saygın bir duruş sergilediğini ifade etti. Çağlar, "Bundan sonraki süreçte Türkiye AB arasındaki karşılıklı kazanımların artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.
Çağlar, kararların Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi ile Geri Kabul Anlaşması’nın bir sonucu olarak vize serbestisini de kapsadığını hatırlattı. "Gümrük Birliği’nin güncellenmesiyle birlikte adil olmayan bazı şartların değişmesini bekliyoruz" diyen İbrahim Çağlar, vize serbestisi süreciyle ilgili olarak AB’ye "Ey Avrupa vize serbestisi Türkiye için ulufe değil, bir anlaşmanın doğal sonucudur. Süreç tamamlanıp vizeler kaldırılınca, zaten hakkımız olan bir şeyi almış olacağız" ifadelerini kullandı.
Çağlar son olarak şunları belirtti: "Gümrük Birliği anlaşması, bugün aksayan yönleriyle birlikte Türkiye’de sanayinin rekabetçi olabilmesini, üretim kalitemizin artırılmasını ve 150 milyar dolara kadar çıkan ihracatımızın 60-65 milyar dolarının AB pazarına girebilmesini sağladı. 20 yıldır AB ile aramızda mal dolaşımında kota yok ama vize var! Vizesiz ticaretle Türk girişimcisi daha rekabetçi olacak. Türkiye’de ürettiği malı AB’ye yollayan iş dünyası AB’ye gidip serbestçe kontrol ve pazarlamasını yapabilecek."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.