Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ITB Berlin Turizm Fuarı’nda İzmir standı ilgi odağı oldu

Almanya'nın başşehri Berlin'de düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarı olarak gösterilen ITB Berlin-2015’e İzmir damgasını vurdu. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’nın katkıları ile fuarda yer alan altı belediyenin standı, turizmcilerin...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ITB Berlin Turizm Fuarı’nda İzmir standı ilgi odağı oldu
Almanya'nın başşehri Berlin'de düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarı olarak gösterilen ITB Berlin-2015’e İzmir damgasını vurdu. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’nın katkıları ile fuarda yer alan altı belediyenin standı, turizmcilerin gözdesi oldu. Fuarda ayrıca İzmir Ticaret Odası (İZTO), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Selçuk ve Bergama Ticaret odaları ile Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) stantları da ilgi görüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da İzmir standını ziyaret ederek katılımcılarla buluştu.

ITB Berlin Fuarı’nın ilk gününde, İZKA tarafından hazırlatılan ortak İzmir standı yoğun ilgi görürken dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine İzmir’i tanıtıldı. Stantta İzmir’in tarihi, kültürel ve turistik zenginlikleri ön plana çıkarıldı. Renkli fotoğraf ve grafiklerle süslenen stant, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Fuarda İZKA, İzmir Büyükşehir, Karşıyaka, Menderes, Bergama, Seferihisar ve Selçuk belediyeleriyle İZTO, TÜRSAB, ETİK, Selçuk Ticaret Odası, Bergama Ticaret Odası ve ÇEŞTOB yer aldı.

İZMİR EKİBİ KOL KOLA

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, “Fuara ayrı bir İzmir standıyla katılmış olmamız, İzmir’e olan ilgiyi arttırdı. İzmir’in dünyadaki marka bilinirliğini arttırmak amacıyla turizm fuarlarına katılımı önemli görüyorum. Tabii burada asıl görev, turizm sektörüne düşüyor. İZKA olarak, sektöre stant imkanı sağlıyoruz. Sektörün de etkin tanıtım ve profesyonel işbirlikleriyle kente ekonomik açıdan fayda sağlayacak sonuçlar yaratmasını bekliyoruz.” dedi. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, “Belediye tarihimizde ilk kez katılım sağladığımız fuarlara bir yenisini daha ekledik. Dünyanın en büyük turizm fuarı İTB Berlin’de de ilçemizi en iyi şekilde temsil ediyor ve tanıtıyoruz. Dünyanın dört bir yanına Menderes’i anlatmanın mutluluğu içindeyiz.” diye konuştu. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da şunları kaydetti: “Kentimizin ve ilçelerimizin bilinirliğini arttırmak ve turizm potansiyelini geliştirmek için çalışıyoruz. Bir kentin turizminin kalkınması demek, her açıdan gelişim sağlamak anlamına gelir. Buna önem veriyoruz ve bu yönde çalışıyoruz.” Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, “Bergama Belediyesi olarak dördüncü kez katılıyoruz ancak bu yıl farklı duygular taşıyoruz. UNESCO Dünya mirasları arasına girdik. Bergama’dan kaçırılan Zeus sunağı Almanya’da, burada. Yaşayan gerçek, canlı Bergama’nın varlığına ve kentimizdeki eserlere vurgu yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Berlin Turizm Fuarı, Selçuk için UNESCO süreci içerisinde Efes’in dünya kültür mirası asıl listesinde yer alması açısından önemlidir. Selçuk’un turizmden aldığı payı arttırmak, bu ve buna benzer fuarlara katılmakla daha da önem arz etmektedir.” diye konuştu.

2014 yılında 160 bin metrekarelik alanda, 180 ülkeden toplam 10 bin katılımcının yer aldığı ve 200 bin kişinin ziyaret ettiği ITB Berlin, dünyanın en büyük turizm fuarı. Turizm sektör kuruluşları, müşteriler, tur operatörleri ve seyahat acentelerini biraraya getirmesi sebebiyle çok önemli bir tanıtım fırsatı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.