Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalyanlar Bursa Markalarını Bekliyor

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası (btso), İtalya Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo İle Beraberindeki Heyeti Ağırladı. Bravo, Bursa’nın Üretim Potansiyeli Ve Sanayi Tecrübesi İle Marka Bir Şehir Olduğunu Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İtalyanlar Bursa Markalarını Bekliyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İtalya Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo ile beraberindeki heyeti ağırladı. Bravo, Bursa’nın üretim potansiyeli ve sanayi tecrübesi ile marka bir şehir olduğunu söyledi.
Dünyanın en büyük 7, Avrupa Birliği’nin ise 4. büyük ekonomisine sahip İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo, İtalya İstanbul Ticari Ataşesi Maria Trinchieri ve İtalyan Dış Ticaret Enstitüsü Başkanı Aniello Musella ve Bursa Fahri Konsolosu Oya İzmirli BTSO’yu ziyaret etti. İtalyan heyeti ağırlayan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Türkiye ve İtalya’nın Akdeniz Havzası’nda ortak çıkarları bulunan, ortak tarih ve değerleri paylaşan iki bölgesel güç olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirleri arasında bulunan Bursa ile İtalya arasındaki ticari ilişkilere değinen Onur, Bursa’dan İtalya’ya ihracat yapan 511 firma olduğunu, kentte İtalyan sermayeli 38 firmanın faaliyet gösterdiğini ifade etti. Bursa’dan İtalya’ya gerçekleştirilen ihracatın 906 milyon dolar, ithalatın ise 1,2 milyar dolar olduğuna değinen Onur, “İtalya ile Bursa arasındaki ticari ilişkileri geliştirecek platformlar oluşturmalıyız” dedi.
Bursa ile İtalya arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini de aktaran Onur, “Türkiye’ye rol model olan Küresel Fuar Acentesi Projemiz ile Bursalı firmalarımızı İtalya’da düzenlenen 10 fuara taşıdık. Firmalarımız bu fuarlarda sektörleriyle ilgili yenilikleri yakından görme fırsatını bulurken, İtalyan firmalarla da işbirlikleri için masaya oturdu. BTSO olarak hayata geçirdiğimiz Ticari Safari Projemizle de farklı coğrafyalardan alım heyetlerini Bursa’da düzenlediğimiz fuarlar kapsamında üyelerimiz ile bir araya getiriyoruz. Bu vesileyle İtalyan iş adamlarını da kentimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız. Bu buluşmaların ticaret hacmimizin artmasına yol açacağına inanıyorum” dedi.
“İŞ BİRLİKLERİNE HAZIRIZ”
İtalyan Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo ise İtalya ve Bursa arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesini hedeflediklerini kaydetti. Bursa’nın Türkiye’nin en önemli üretim şehirlerinden birisi olduğunu dile getiren Bravo, “Bursa’nın gücünün ve enerjisinin farkındayız. Bu kapsamda BTSO’nun Ticari Safari Projesi aracılığıyla Bursalı ve İtalyan firmaların buluşturulması önemli bir adım olacaktır. Uluslararası yatırımlar tek taraflı ilerlemiyor. Bizler bir araya gelerek, Türkiye ve İtalya arasındaki sinerjiyi artırabiliriz. Ziyaretlerimizin iki ülke arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğine inanıyorum. Bizler de Bursa markalı ürünleri ülkemizde görmek istiyoruz. Bursa’nın bu alandaki tecrübesini İtalyan iş dünyasına anlatmalıyız. Her türlü iş birliğine hazırız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.