Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İtalya Ve Gürcistan Türklerin Radarında”

Enuygun.com’un Seyahat Analisti Murat Ekinay, Türk vatandaşlarının son dönemde Gürcistan ile İtalya’yı, uçak bileti aramalarında üst sıralara taşıdığını söyledi.Uçak bileti sitesi Enuygun.com’un Seyahat Analisti Murat Ekinay, Türk...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Enuygun.com’un Seyahat Analisti Murat Ekinay, Türk vatandaşlarının son dönemde Gürcistan ile İtalya’yı, uçak bileti aramalarında üst sıralara taşıdığını söyledi.
Uçak bileti sitesi Enuygun.com’un Seyahat Analisti Murat Ekinay, Türk vatandaşlarının son dönemlerde İtalya ve Gürcistan’a yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Ayda 7 milyon 500 bin kişi tarafından ziyaret edilen ve her ay 200 binden fazla uçak bileti satışı gerçekleştirdiklerini belirten Ekinay, yılbaşından bugüne kadar en çok uçak bileti aranan yurt dışı rotaları hakkında yaptıkları analizde son dönemde ekonomik ve turistik açıdan gelişen Gürcistan ile turizmde popülerliğini her daim koruyan İtalya’nın uçak bileti aramalarında üst sıralarda yer aldığını dile getirdi. Bunun yanında çok sayıda Türk vatandaşının yaşadığı Almanya’nın da en çok uçulan rotalar arasında başı çekmeyi sürdürdüğünü vurgulayan Ekinay, “Bu yılın başından beri yurt dışında toplamda en çok Avrupa başkentlerine uçuş araması gerçekleştirildi. Yurt dışında en fazla bilet araması yapılan rotalar Gürcistan ve İtalya olmasına rağmen en çok uçak bileti Almanya için alındı. En fazla uçuş gerçekleştirilen ülkelerde Almanya’yı Azerbaycan, Hollanda, Fransa ve Ukrayna izledi. Almanya ve Hollanda’nın bu konuda ilk sıralarda yer almasının en önemli nedeni, bu ülkelerde yaşayan Türk kökenli nüfusun fazla olması. Bu ülkelerde yaşayan yakınlarını ziyaret edenlerin de etkisiyle Berlin ve Amsterdam gibi kentlere daha fazla seyahat edildiğini görüyoruz. Azerbaycan ve Ukrayna ise iş seyahatlerinin yoğun olarak gerçekleştiği ülkelerden. Yurt içinde en sık uçulan rotalar ise İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana ve Trabzon oldu” dedi.
“GİDECEĞİNİZ ÜLKE HAKKINDA ARAŞTIRMA YAPIN”
Seyahat öncesinde ve sırasında yolcuların dikkat etmesi gerekenlerle ilgili de bilgi veren Ekinay, “Özellikle uçakla seyahat edecek yolcular, yola çıkmadan önce bazı kurallara ve tavsiyelere uyarak seyahatlerini çok daha rahat ve sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirler. Yurt dışına çıkmayı planlıyorsanız, öncesinde gideceğiniz ülkenin konsolosluğu ile görüşerek dikkat etmeniz gerekenlerle ilgili bilgi almanızda yarar var. Örneğin bazı ülkeleri ziyaret etmeden önce veya sonra aşı olmanız ve doktor kontrolünden geçmeniz gerekebilir” diye konuştu.
Enuygun.com’da seyahate ilişkin çok geniş bir içerik arşivine de sahip olduklarını söyleyen Ekinay, yolculukta ihtiyaç duyulabilecek ipuçları, seyahat edilecek yerlerle ilgili şehir rehberi ve yeme-içme önerileri gibi içeriklerle seyahatseverlere ışık tuttuklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.