Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Ürgüp: Bir önce bu yanlıştan dönülmelidir

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda Milli Eğitim politikalarındaki başarısızlığı dershanelere yüklemenin haksızlık olduğuna vurgu yaparak bir an önce bu yanlıştan dönülmesi...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Ürgüp: Bir önce bu yanlıştan dönülmelidir
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda Milli Eğitim politikalarındaki başarısızlığı dershanelere yüklemenin haksızlık olduğuna vurgu yaparak bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini kaydetti.

Ürgüp mesajında, inanç değerlerimizin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyerek öğretmene verdiği değeri en veciz şekilde ifade ettiğine değindi.

“Yeterli olmayan ücretler, çalışma sürelerindeki yoğunluk, tayin ve atamalardaki zorluklar, dolayısıyla bir türlü rayına konulamayan ve devamlılık arz etmeyen milli eğitim politikası öğretmenlerimizi çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya bırakıyor.” Diyen Başkan Ürgüp, şöyle devam etti:

“Bunların yanında eğitim camiasının diğer bir kanayan yarası da atanamayan öğretmenler sorunudur. Yüksek öğrenimini öğretmen olmak amacıyla tamamlamış olan yaklaşık 400 bin öğretmen adayı kardeşimiz atanma beklentisi içindedirler. Mevcut sistem doğru ve yeterli değildir. Öğretmenleri atamak için sınav üstüne sınav yapmak doğru bir yöntem ve haklı bir uygulama değildir. Sistem bir an önce değiştirilmelidir. İlgili taraflar bir araya gelip, bir orta yol bulmalı ve bu mağduriyeti ortadan kaldırmalıdır.”

Belediye Başkanı Ürgüp, Son günlerin güncel konusu olan dershanelerin kapatılması düşüncesinin de yeterince istişare edilmediğini düşündüğünün altını çizdi.

“Milli Eğitim politikalarındaki başarısızlığı dershanelere yüklemek hafif kaçıyor, haksızlık oluyor.”diyen Ürgüp şu ifadeleri kullandı:

“Sınav olan yerde dershane olur, alenen veya gizli bu devran böyle gider. Dershanelere gelinceye kadar daha yapacak çok iş olduğunu düşünüyorum. Hele bir kısım dershanelerde büyük bir özveri ve üstün gayretle öğrencilerin milli ve manevi terbiyesinin de verilmesini de özellikle takdir ediyor, bu hizmetleri engelleme gayretlerini de nafile ve fuzuli iş olarak gördüğümü de beyan ediyorum. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.