Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz: "Faiz indirimi kalıcı hasar olmadığının göstergesi"

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Merkez Bankası’nın PPK kararını değerlendirdi.İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Merkez Bankası’nın PPK kararını yazılı olarak değerlendirdi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Merkez Bankası’nın PPK kararını değerlendirdi.
İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Merkez Bankası’nın PPK kararını yazılı olarak değerlendirdi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın marjinal fonlama oranını yüzde 9’dan yüzde 8,75’e indirilmesi kararını değerlendirmeden önce, halkın kahramanca dik duruşu ile darbenin savuşturulduğundan dolayı Allah’a şükrettiğini söyleyen Kopuz, "Bu hain girişimin ekonomik ve sosyal alandaki tortularının da bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Darbe savuşturulmuş, fakat tehlike hala geçmiş değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda iş dünyasının temsilcileri olarak sabah işimizin başında, daha çok çalışarak, daha çok üreterek, geceleri ise meydanlarda nöbetimize devam ederek darbeye ve darbecilere karşı vatanımızı savunmaya devam edeceğiz" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım 17 Temmuz Pazar günü yapmış olduğu açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın finansal piyasaların etkin işleyişinin sağlanması için gerekli tedbirleri aldığını ilettiğini kaydeden Kopuz, hain darbe girişiminden 5 gün sonra Merkez Bankası tarafından ekonomiye destek vermek adına yapılan adımın bugün memnuniyetle karşılandığını belirtti. Merkez Bankası tarafından darbe girişimi nedeniyle piyasalarda oluşan dalgalanmaların alınan likidite tedbirleriyle sınırlandırılmış olduğunun açıklanması da Türkiye ekonomisi darbe girişiminden kalıcı hasar almadan çıkmayı başardığını gösterdiğini vurgulayarak şunları kaydetti: "Türkiye ekonomisinin sağlam temelleri ile bu zor süreci kısa zamanda atlatabileceğine inancımız tam… Merkez Bankası’nın bu cesur kararı ekonominin birçok ayağının da aynı inanca sahip olduğunun göstergesidir. 15 Temmuz sonrasında piyasadan bize gelen veriler de bu görüşü destekler niteliktedir. Biz inanıyoruz ki hükümetimizin kısa zamanda hayata geçireceği ekonomik tedbirler, bu faiz düşüşü ile birlikte ekonomimizin aldığı hasarı düzeltecek ve gelişme yolunda ilerleyişimiz sürecektir".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.