Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İsrail, Doğu Akdeniz'deki doğal gazı ihraç etmeyi unutsun"

İngiltere eski Başbakanı Gordon Brown’un enerji konuları danışmanlığını da yapan BP şirketi eski Başkan Yardımcısı Nick Balter, İsrail’in, Doğu Akdeniz’den çıkardığı doğal gazını planladığı gibi ihraç edemeyeceğini savundu....

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiltere eski Başbakanı Gordon Brown’un enerji konuları danışmanlığını da yapan BP şirketi eski Başkan Yardımcısı Nick Balter, İsrail’in, Doğu Akdeniz’den çıkardığı doğal gazını planladığı gibi ihraç edemeyeceğini savundu. Balter, İsrail'e gazı kendi iç tüketimine kanalize etmesi tavsiyesinde bulundu.

Rum Fileleftheros, Balter'in doğal gazını sıvılaştırarak boru hatları üzerinden ihraç etmeyi planlayan İsrail’e “bunu unutun” çağrısı yaptığını iddia etti. Gazeteye göre; Balter, buna gerekçe olarak İsrail doğal gazının çok pahalı olacağını, dolayısıyla ülkelerin doğal gazıyla rekabet edemeyeceğini vurguladı. Balter “İsrail hükümeti bunun yerine doğal gazını yerel piyasaya ve tüketicilerin evine kanalize etsin” dedi.

İsrail’in, Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki (MEB) yataklarında toplam 990 milyar metreküp doğal gazı bulunuyor. Gazete haberinde, ruhsat sahibi şirketlerin de 15 yıl süreyle Ürdün’e 3 milyar metreküp, Filistin’e 0,3 milyar metreküp, Mısır’da doğal gaz sıvılaştırma terminali bulunan İspanya Union Ferosa şirketine 4,5 ve Mısır’daki diğer terminalin sahibi olan British Gas’a da 7 milyar metreküp doğal gaz ihraç etmek üzere karşılıklı anlaşma imzaladıklarını hatırlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.