Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Isparta’da Gül Hasadı Törenle Başladı

2016 gül hasadı sezonu Isparta’nın Keçiborlu ilçesi Kılıç köyünde törenle açıldı. Sabahın erken saatlerinde, başta Isparta Valisi Vahdettin Özkan olmak üzere Isparta’daki tüm kamu kurum ve kuruluşları, araştırma merkezi müdürleri...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Isparta’da Gül Hasadı Törenle Başladı
2016 gül hasadı sezonu Isparta’nın Keçiborlu ilçesi Kılıç köyünde törenle açıldı. Sabahın erken saatlerinde, başta Isparta Valisi Vahdettin Özkan olmak üzere Isparta’daki tüm kamu kurum ve kuruluşları, araştırma merkezi müdürleri ile SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen gül bahçesinde gül topladı ve çiftçilerin katılımı ile sektörün sorunları yerinde ele alındı.
Gül bahçesinde açıklama yapan Vali Özkan, şunları söyledi: “Dünyada gülün yüzde 60-65’lik kısmı Isparta’da üretiliyor. Tabi bunun nitelik yanında nicelik olarak da geliştirilmesi önemlidir. Gülde turizm açısından önemli bir hareketlilik var. Bu anlamda çiftçilerimizin desteklenmesi, gül bahçelerinin gençleştirilmesi önem taşıyor. Bunun içinde Ar-Ge birimlerine büyük işler düşüyor. Gül milli bir ürün. Bu ürünün muhafazası ve geliştirilmesi için tüm kamu kurumları, üniversitemiz, araştırma merkezlerimiz ve konunun tarafları ile burada gül topluyoruz. Ardından da konunun paydaşları ile bir araya gelerek gül sektörünü ele alan bir ortak akıl toplantısı yapacağız.”
GÜL BAHÇELERİNİN ÖLÇEĞİ BÜYÜTÜLMELİ
Vali Özkan, 2016 yılının gül hasadını bugün hep beraber başlattıklarını belirterek şunları söyledi:
"Bugün gül toplarken aynı zamanda gülün toplumumuzdaki yerini de anlıyoruz. Isparta’da yaklaşık 12 bin kişi gülden evine ekmek götürüyor. Bugün burada gül toplamanın yanında, ardından bir ortak akıl toplantısında sektörü ele alacağız. Bu ortak akıl toplantısında gülün yetiştirilmesi ve pazarlanması gibi sorunları ele alacağız. Üniversitemizin bu noktada aktif olarak katılması bizim için memnuniyet verici. Ar-Ge birimleri ile gülün yetiştirilmesi, sanayisi ve dünya genelinde yeni marka oluşturulması konularında çalışma yapılabilecektir. Bunun yanında gülün yetiştirilmesinde ölçek ve arazi genişliği sorunları görüşülecek. Turizm açısından gül çok önemli, hem ülkemiz hem de dünyada gül turizm açısından da nitelikli bir ürün. Gül aynı zamanda turizm açısından da Isparta için büyük bir girdi olacaktır. Dünyada gülün yüzde 60-65’lik kısmı Isparta’da üretiliyor. Tabi bunun nitelik yanında nicelik olarak da geliştirilmesi önemlidir. Gül milli bir ürün. Bu nedenle turizm olarak da değerlendirme potansiyeline sahip.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.