Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İspanya Türk sepetleri ile fındık toplayacak

Dünya Fındık Üretiminde 20 Bin Ton Üretim İle 6. Sırada Yer Alan Ve Türkiye’den Yılda 4 Bin Ton Fındık İthal Eden İspanya, Fındık Toplama Sepetlerini Ordu’nun İkizce İlçesinden Karşılayacak. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu Ziyaret Eden İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalik, İspanya’da Fındık Sektöründe Yer Alan Bir Şirketin Kendilerinden Doğal Yollarla Yapılmış El Yapımı Sepet Almak İçin Başvurduğunu Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İspanya Türk sepetleri ile fındık toplayacak
Dünya fındık üretiminde birinci sırada yer alan Türkiye, 6. sırada yer alan İspanya’ya fındık sepeti ihraç edecek.
Dünya fındık üretiminde 20 bin ton üretim ile 6. sırada yer alan ve Türkiye’den yılda 4 bin ton fındık ithal eden İspanya, fındık toplama sepetlerini Ordu’nun İkizce ilçesinden karşılayacak. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret eden İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık, İspanya’da fındık sektöründe yer alan bir şirketin kendilerinden doğal yollarla yapılmış el yapımı sepet almak için başvurduğunu söyledi.
İspanyol şirket Çin işi sepeti beğenmemiş
Fındığın toplanması ve pazara sunulmasında sepetin çok büyük önemi olduğunu söyleyen İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık, "Sepetin, fındığın kalitesi ve pazara sunulmasında bir değer oluşturacağına inanıyoruz. Biz Ziraat Odası olarak bunu çok önemsiyoruz. Üreticilerimizin sepetlerini İspanya’ya göndereceğiz. Pazar arayışındaki İspanyol şirket önce Çin’le görüşüyor. Çin’den aldıkları ürünlerin doğal ürünlerle yapılmadığını, sentetik malzeme karıştırdıklarını görüyorlar. Doğal ürün aradıkları için bizim ürettiğimiz doğal sepetleri çok beğeniyorlar. Bu da bizleri çok mutlu etti. Böylelikle bitmiş olan bir mesleği tekrar ayağa kaldırmak istiyoruz. Halk eğitim kursları ile gençlerle bu işi yaygınlaştırmak için çalışacağız” diye konuştu.
“Organik sepet üretimi artacak”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Organik sepetler İkizce ilçesi Düzpelit Mahallesi’nde üretiliyor. Ziraat Odası Başkanlığı’nın öncülüğünde fındık dalları organik sepete dönüştürülüyor. El emeği, doğal ağaçlardan yapılan sepetler rağbet görüyor ve halk eğitim aracılığıyla da gençlere aktarmak istiyorlar. Bizler de Valilik olarak gereken her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.
Fındık sepetlerinin daha kaliteli üretilerek ihraç etme konusunda Ziraat Odası’nın düşüncesi olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, ”Katıldıkları uluslararası yöresel ürünler fuarında sepetler yurt dışından da beğeni toplamış. Özellikle, İspanya’nın Madrid kentinde 100 yılı aşkın süredir fındık sepeti üretimi yapan bir şirketin yetkilileri, İkizce ilçesinde imal edilen fındık sepetlerini beğendi ve talep ediyorlar. Böyle geleneksel, yöresel bir ürünün pazarlanabilir bir değer çabasına getirmesinden dolayı İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.