Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İSO Türkiye İmalat Sanayi PMI Endeksi, eylül ayında 48,3’e yükseldi

İstanbul Sanayi Odası Türkiye ve İstanbul İmalat PMI Eylül 2016 raporları açıklandı. Buna göre, İSO Türkiye İmalat Sanayi PMI Endeksi, eylül ayında 48,3’e yükseldiİstanbul Sanayi Odası Türkiye ve İstanbul İmalat PMI Eylül 2016 raporları...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Sanayi Odası Türkiye ve İstanbul İmalat PMI Eylül 2016 raporları açıklandı. Buna göre, İSO Türkiye İmalat Sanayi PMI Endeksi, eylül ayında 48,3’e yükseldi
İstanbul Sanayi Odası Türkiye ve İstanbul İmalat PMI Eylül 2016 raporları açıklandı. Buna göre, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat PMI endeksi, eylülde son dört ayın en yüksek değeri olan 48,3’e yükselerek faaliyet koşullarındaki bozulmanın ılımlı seviyede olduğunu gösterdi.
Üretim ve yeni siparişlerdeki düşüş son dört ayın en düşük hızında gerçekleşirken, Türk imalat sektörünün istihdamı üst üste ikinci ay olacak şekilde arttı. Ağustosta 47,0 olarak ölçülen endeks, eylülde son dört ayın en yüksek değeri olan 48,3’e yükselerek faaliyet koşullarındaki bozulmanın ılımlı seviyede olduğunu gösterdi. Üretim ve yeni siparişlerdeki düşüş son dört ayın en düşük hızında gerçekleşti. Üretim ve yeni siparişlerdeki gerileme hızı ağustosa kıyasla azaldı ve mayıstan beri gözlenen en düşük düzeyde gerçekleşti. Ayrıca Türk imalat sektörünün istihdamı üst üste ikinci ay olacak şekilde arttı. Son anket girdi fiyatları enflasyonunun 2015 yılı başından beri kaydedilen en düşük düzeye gerilediğini gösterdi.
Markit Kıdemli Ekonomisti Trevor Balchin, İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI anketine yönelik şu değerlendirmede bulundu: “Son anket verileri eylül ayında Türk imalat sanayi üretim ve yeni siparişlerinde azalmanın devam ettiğini gösterdi. Ancak daralma hızları mayıstan beri en düşük seviyeye geriledi ve sektörün istihdamı artmayı sürdürdü. Son anketten elde edilen bir diğer önemli bulgu da enflasyonist baskıların daha da hafiflemesi oldu”.
İstanbul İmalat PMI endeksi temmuza göre yükseldi
İstanbul Sanayi Odası İstanbul İmalat PMI endeksi de eylül ayında eşik değer 50,0’nin altında kaldı. Ancak 48,0 olarak ölçülen Temmuz ve 48,7 olan Ağustos değerlerine kıyasla daha da yükselerek 48,9 seviyesinde gerçekleşti. Böylece endeks, faaliyet koşullarındaki bozulmanın hazirandan beri gözlenen en hafif düzeyde yaşandığına işaret etti. Endeksin 2016 başından beri ortalaması 49,2 olarak gerçekleşti ve 2015 yılının bütünü için hesaplanan 48,4 ortalama değerinin üzerinde ölçüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.