Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşadamlarının yüzde 46’sı yolsuzluğun artacağı görüşünde

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) araştırmasına göre işadamlarının yüzde 46’sı yolsuzluğun artacağı, yüzde 28’i aynı kalacağı, yüzde 16’sı azalacağı kanısında. Yolsuzluk ile ilgili öngörülerini açıklamaktan...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşadamlarının yüzde 46’sı yolsuzluğun artacağı görüşünde
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) araştırmasına göre işadamlarının yüzde 46’sı yolsuzluğun artacağı, yüzde 28’i aynı kalacağı, yüzde 16’sı azalacağı kanısında. Yolsuzluk ile ilgili öngörülerini açıklamaktan kaçınanların oranı da yüzde 10.


‘İş Dünyası Bakış Açısıyla Yolsuzluk: Algı ve Politika Önerileri ‘ başlıklı araştırmaya katılan 801 sanayi ve ticaret adamı yolsuzluğun üç önemli nedenini gelir dağılımının dengesizliği, kamu görevlilerinin haksız gelir ve güç elde etme arzusu, yasal mevzuatın uygulanmaması olarak sayıyor.

Yolsuzluğun sıklığı ile ilgili sorulara deneklerin yüzde 33’ü ‘pek sık değil’, yüzde 26’sı ‘oldukça sık’, yüzde 22’si ‘hiç sık değil’, yüzde 10’u ‘son derece sık’ karşılığını veriyor; yüzde 9’u ise yorumda bulunmuyor. Yolsuzluğun boyutu ile ilgili sorulara da yüzde 33’ün cevabı ‘pek yüksek değil’ iken; yüzde 27’sinin ‘oldukça yüksek’, yüzde 22’sinin ‘hiç yüksek değil’ yüzde 10’nun ‘son derece yüksek’, yüzde 8’inin ‘fikrim yok’.

Yolsuzlukla ilgili algıda ilk sırada yüzde 46 ile inşaat sektörü, son sırada yüzde 21 ile toptan ve perakende sektörü bulunuyor. Sektörler ele alındığında ulaştırma alanında yolsuzluğun arttığını belirtenlerin oranı yüzde 48. Onu yüzde 41 ile konaklama, yüzde 40 ile diğer hizmetler, yüzde 39 ile imalat takip ediyor.

Ölçekler bağlamında küçük şirketlerde yolsuzluğun arttığını açıklayanlar yüzde 48’e tekabül ediyor. Bu oran orta şirketlerde yüzde 39, büyük şirketlerde yüzde 20.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.