Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş Dünyasından Siyasilere “Terörü Çözün” Çağrısı

İzmirli iş dünyası temsilcileri, Ankara’da beş ay içinde 172 kişinin öldüğü üçüncü terör saldırısının ardından terörü bir kez daha lanetlerken, güvenlik zafiyetinin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.Hükümetin öncelikli...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmirli iş dünyası temsilcileri, Ankara’da beş ay içinde 172 kişinin öldüğü üçüncü terör saldırısının ardından terörü bir kez daha lanetlerken, güvenlik zafiyetinin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.
Hükümetin öncelikli olarak güvenliği sağlaması gerektiğini belirten iş dünyası temsilcileri, sürekli patlayan bomba yüzünden ülkede huzurun kalmadığını, ne yazık ki patlamaların da önüne geçilemediğini vurguladı. TBMM’nin olağanüstü toplantıya çağrılması gerektiğini, siyasilerin her şeyi bir kenara bırakarak bu konuya odaklanmaktan başka çarelerinin olmadığını anlatan iş insanları, ülkeyi ateş çemberine çevirmek isteyenlere imkan verilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
Saldırılarla kaybettiğimiz vatandaşlarımız ve yakınları adına çok üzgün olduğunu kaydeden Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkanı Mukadder Özden, “Son aylarda doğal olmayan bu ölümlerin artışı ülke bazında hepimizin moralini bozuyor. Bu sürecin neden bu hale geldiğini ve neden hâlâ bitirilemediğini sorgulamamız lazım. Ekonomiye etkilerini, ticari olumsuzlukları bir kenara bıraktık ülkemizin geleceği için endişelenir durumdayız. Endişelerimiz giderilmeli. İstihbarat ve güvenlik zafiyetlerinin sorumluları artık cezalandırılmalı” dedi.
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Betül Elmasoğlu da terörü kınadığını bildirerek, “Ülkemizin önceliği güvenlik olmalı. Vatandaşımız korku içinde. Bütün partilerin bir araya gelerek bu soruna çözüm üretmesi gerekiyor. Daha önce de Ankara, İstanbul ve Diyarbakır’da terör saldırıları oldu. Ankara’da 5 ayda bu üçüncü terör saldırısı. Ne yazık ki gerekli önlem alınmamış. Teröre geçit vermemeliyiz” diye konuştu.
Terör nereden gelirse gelsin lanetlediğini anlatan Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Başkanı Mustafa İduğ ise şöyle konuştu; “Vatandaşımızın tek beklentisi huzur. Hükümetimiz bunu sağlamalı. Türkiye’yi kimsenin Orta Doğu bataklığına sürüklemesine izin vermemeliyiz.”
Terörün ırkı, milliyeti, dini olmadığını söyleyen Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Başkanı Serdar Gökhan Arıkan da, “Her kimden gelirse gelsin terörü lanetliyorum. Halkımız bu konuda uyanık olmalı. Ne yazık ki komşularımızda bir savaş var. Bu savaş bize de yansıyor. Ankara’da üçüncü terör saldırısı yapıldı. Bu olacak şey değil. Bundan sonra da bu saldırılar olabilir. Çok dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.
Ankara’da dün gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle yayınladığı mesajda çok büyük üzüntü duyduğunu dile getiren İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da şu ifadelere yer verdi; “Ankara’da 13 Mart 2016 Pazar akşamı gerçekleşen 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 100’den fazla vatandaşımızın yaralandığı terör saldırısı tüm ülkemizde olduğu gibi odamız camiasında da derin üzüntüye neden oldu. Ülkemizin başkenti Ankara’da son beş ayda 3’üncü terör saldırısının yaşanması kabul edilemez. Bu saldırılara asla alışmıyoruz, her saldırı ile acımız daha da katlanarak artıyor. Türkiye’nin bu terör sarmalından kurtulması için hepimiz üzerimize düşeni yapmaya hazırız ve bir an önce teröre son verilmesi için gereken tüm önlemin alınmasını istiyoruz. Ankara’daki hain terör saldırısını bir kez daha nefretle kınarken, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.