Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş dünyasından darbeye karşı ortak tavır

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİAD), Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ve İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), ortaklaşa açıklama yaparak 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortak tavır sergiledi.MÜSİAD,...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİAD), Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ve İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), ortaklaşa açıklama yaparak 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortak tavır sergiledi.
MÜSİAD, EGİAD ve İZSİAD, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde ortak basın açıklaması düzenleyerek 15 Temmuz’daki askeri darbe girişimine karşı tek ses oldu. MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya ve İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, "Darbeye hayır, demokrasiye evet" dedi.
Kaya: "Her yerdeki çürük elmaların ayıklanması şarttır"
Üç kurum adına ortak açıklamayı yapan EGİAD Başkanı Seda Kaya, “Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz’da, tarihinin en kara gecelerinden birini yaşadı. Devletin kılcal damarlarına kadar sızmış hainlerin kalkışması, aziz milletin cansiperane gayretiyle önlendi. Devleti ele geçirme hedefiyle dış güçlerin de desteğini alarak yıllardır her alanda kadrolaşan, örgütlenen FETÖ yapılanması ve benzeri tüm terör örgütlerinin canlanmamak üzere tasfiye edilmesi gerekmektedir. Bu yolda, ülkemizin tamamında üç aylığına ilan edilen olağanüstü hal durumunun en doğru ve verimli şekilde değerlendirilmesi, deyim yerindeyse her yerdeki çürük elmaların ayıklanması, ancak bu yapılırken yaşın yanında kurunun yanmamasına azami dikkat edilmesi şarttır" dedi.
Küçükkurt: "Kredi derecelendirme kuruluşları politik davranıyor"
Kaya’nın açıklamayı okumasının ardından kurum başkanları tarafından gazetecilerin yönelttiği sorular cevaplandı. İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunu düşürmesiyle ilgili olarak, "Kredi derecelendirme kuruluşları bu dönemde politik davranıyor. Darbe olur olmaz, Türkiye’nin kredi notunun düşürülmesi bunu gösteriyor” diye konuştu.
Ülkü: "İçimizde bu zihniyette bir insan olmadığını gördük"
Türkiye’nin çok büyük bir imtihandan geçtiğini dile getiren MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü de şunları söyledi: ”Bu yaşadığımız, gelecek nesillere ibret olacaktır. Bazı tolere ettiğimiz konularda daha hassas davranmamız gerektiğini öğrendik. Bu konuda birçok kurumun da hassas davrandığını biliyoruz. MÜSİAD olarak önce kendimizi sorguladık, 2013 Aralık ayında yaşanan olaylarda bu yapı kendini belli ettikten sonra, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da ifade etmişti. Eskiden ’cemaat’ denilen bu yapının terör örgütü olduğunu belirtmişlerdi. Çok ciddi bir üye çıkarımı zaten yapmıştık. Bu tarihten sonra da içimizde bu zihniyette bir insan olmadığını gördük."
Kaya: "Siyasetçilerden beklen
Siyasetçilerden beklentilerinin ayrıştırıcı demeçler vermemeleri olduğunu söyleyen EGİAD Başkanı Seda Kaya da, “Türkiye’nin çok acil normalleşmeye ve kutuplaşmanın sona ermesine ihtiyacı var. Biz iş dünyası olarak her zaman üzerimize düşeni yaptık ama siyasilerden de beklentimiz artık ayrıştırmanın olmadığı demeçler vermesidir. 16 Temmuz sabahı gördük ki aramızda farklı inanışlar ve farklı insanlarda olsa hepimiz bu ülke için yaşayan kişileriz. İç savaşla bölünmemek istiyorsak bu farklı insanlara ihtiyacımız var. Siyasetten beklentimiz de aralarındaki ayrıştıran politikalara son verip birlik ve beraberlik için ülkemiz için çalışılmasıdır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.