Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş dünyasında ’Rusya’ sevinci

Mersin Giad Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzol, Rusya İle İlişkilerin Normalleşmesi Yolunda Atılan Adımların İş Dünyasında Sevinç Yarattığını Belirterek, "bu Önümüzdeki Süreçte Hem Ülkemize Ciddi Döviz Girdisi Sağlanacak Hemde İhracat Rakamlarımız Artacaktır" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İş dünyasında ’Rusya’ sevinci
Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzol, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi yolunda atılan adımların iş dünyasında sevinçle karşılandığını belirterek, "Bu önümüzdeki süreçte hem ülkemize ciddi döviz girdisi sağlanacak hem de ihracat rakamlarımız artacaktır" dedi.
Rusya ile normalleşmeyle ilgili açıklama yapan Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzol, Rusya Federasyonu’nun daveti üzerine, Türkiye ile Rusya arasında turizm alanındaki işbirliği ve ilişkilerin ele alınması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra sektör temsilcilerinin de yer aldığı bir heyetin Moskova’ya düzenleyeceği ziyaretin büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Bu gelişmeler bölgemizi direk olarak ilgilendiriyor. Mersin’de narenciye sektörü Rusya ile direk temas halinde. Antalya’da turizm sektörünün en büyük pazar payı Rusya’da. Bu önümüzdeki süreçte hem ülkemize ciddi döviz girdisi sağlayacak, hem de ihracat rakamlarımızın giderek artacağını göstermektedir" diye konuştu.
Moskova’ya gidecek olan heyetin öneminin büyük olduğunun altını çizen İzol, "Türkiye ve Rusya hükümetlerinin karşılıklı attığı bu adımlar sayesinde ülke ekonomisi canlanacak. Mersin’i yakından ilgilendiren bu temaslar iş dünyasında heyecan oluşturduğu kadar bizlere mutluluk vermiştir. Mersin GİAD olarak atılan bu olumlu adımları destekliyor, aynı zamanda bölgemizdeki diğer ülkeler ile kuracak sıcak ilişkilerin ülke ekonomisine ve ihracatımıza önemli ölçüde yansıyacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.