Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran, Rusya’ya gıda ihracatına başlıyor

Ukrayna krizi nedeni ile yaptırım uygulayan Batılı ülkelerden gıda alımını durduran Rusya, alternatif gıda alımı yapabileceği ülkeleri artırıyor. Türkiye’den süt ürünleri, yumurta ve tavuk alımına yeşil ışık yakan Rusya, İran’dan...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ukrayna krizi nedeni ile yaptırım uygulayan Batılı ülkelerden gıda alımını durduran Rusya, alternatif gıda alımı yapabileceği ülkeleri artırıyor. Türkiye’den süt ürünleri, yumurta ve tavuk alımına yeşil ışık yakan Rusya, İran’dan da gıda alımına başlıyor.

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko, İran’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, gerekli incelemeleri yaptıklarını ve Ocak 2015’ten itibaren ilk sevkiyatın başlayacağını söyledi.

İran ve Rus delegasyonunun iş çevreleri ile birlikte yaptıkları toplantıda ürün kalitesi konusunda anlaşma sağladıklarını ifade eden Alekseyenko, “Biz özellikle İran’dan gelecek ürünlerin yüksek kalitede olmasını ve sağlık standartlarını karşılamasını istedik. Özellikle süt ürünleri ile ilgili. Taze sütten peynire kadar tüm standartlar belirlendi. Balık, deniz ürünleri, yaş meyve ve sebze de listede yer alıyor.” dedi.

Rusya’nın 20’den fazla şirkete deniz ürünü ihraç izni verdiğini ifade eden Alekseyenko, “Yüksek kalitede 20 bin ton alabalık ve 4 bin ton karides ilk aşamada ithal edeceğiz.” bilgisini verdi.

İranlı şirketlerle alımın dolar üzerinden olmayacağını belirten Rus yetkili, “Burada iki ülke para birimleri ile ya da tarafların anlaşacağı şekilde olacak. Dolar kurunun aşırı yükseldiğini biliyoruz. Gerçek durumu yansıtmıyor. Biz ekonomik ilişkilerde diğer prensipleri kullanabiliriz. Mesela bir tavuk çiftliğini gezdik. Tavuk yemi karşılığında tavuk satışına hazır. Rusya tahıl ürünleri tüm dünyada talep görüyor.” değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.