Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnovasyon Ve Girişimcilik Eko Sistemi İzmir’den Başlıyor

‘Türkiye İnovasyon Haftası’nın bu yılki ilk etkinliği 17-18 Mart’ta İzmir’de düzenlenecek. 10 bini aşkın kişinin katılımı beklenen etkinliklerde inovasyonun önemi vurgulanacak ve herkesin buna katkı sunması sağlanacak.İhracatta...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Türkiye İnovasyon Haftası’nın bu yılki ilk etkinliği 17-18 Mart’ta İzmir’de düzenlenecek. 10 bini aşkın kişinin katılımı beklenen etkinliklerde inovasyonun önemi vurgulanacak ve herkesin buna katkı sunması sağlanacak.
İhracatta katma değeri yüksek ürünleri artırmak için inovasyonu ve girişimcilik eko sistemini ülkeye yaymaya çalışan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), bu yılın ilk ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ etkinliğini 17-18 Mart 2016 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirecek. İnovasyon ruhunu Anadolu’ya yayan TİM, İzmir’de üçüncü kez düzenleyeceği etkinlikleri Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) işbirliği ve Ekonomi Bakanlığı’nın katkıları ile organize edecek..
Etkinliklerde aralarında uluslararası üne sahip Trend Avcılığı kitabının yazarı Magnus Lindkvist, alibaba.com’un 2008 yılına kadar başkan yardımcılığını yürüten Porter Erisman gibi konuşmacılar yer alacak. Ayrıca e-bebek.com Genel Müdürü Halil Erdoğmuş ve ‘Refika’nın Mutfağı’nın kurucusu Refika Birgül’ün de sahne alacağı ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nda konuşmacılar inovasyonu yakalamanın şifrelerini paylaşacak. Eş zamanlı olarak canlı workshoplar, girişimci-mentor buluşmaları, öğrenci-işadamı buluşmaları, dijital workshop, maker hareketi, tasarım workshop etkinlikleri de organizasyonun daha interaktif olmasını sağlayacak.
ÇOCUKLARIN HAYAL GÜCÜ DE İNOVASYONA KATILACAK
Ege bölgesinde gençleri, sanatçıları, iş dünyasını, akademisyenleri bir araya getirecek ‘Türkiye İnovasyon Haftası’da, bu yıl ilk kez çevre, gastronomi ve çocuk konularının da işleneceği etkinlikler, ’Magnus Lingsvith’in ’Sınırsızlık Masalı’ konferansıyla başlayacak. İki gün devam edecek etkinliklerde ayrıca, ‘Globalde İz Bırakan Türkler’, ‘Sinema-Dizi-Pazarlama’, ‘Çevrenin Sesine, İnovasyonla Kulak Ver’, ‘Çocuğun Hayal Gücü, İnovasyo’nun Gerçek Gücü’, ‘Tasarımı Markalaştıranlar’, ‘Sıradışı Kadınlar’, ‘Girişimciliğin Şifreleri Çözülüyor’, ‘Globalleşen Türk Mutfağı’ konferans ve seminerler dikkat çekecek.
İzmir’de ilki 2014 yılında gerçekleşen organizasyona 5 bin kişi katılırken, geçtiğimiz yıl 9 bin kişi etkinlikleri izlemişti. Bu yıl 10 bini aşması beklenen izleyicilerin interaktif etkinliklerle inovasyon ruhuna katılmaları ve bu yönde katkı sunmaları öngörülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.