Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöllü iş adamlarına vergi affı anlatıldı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) üyelerine vergi affı anlatıldı.Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" hakkında İTSO üyelerine seminer verildi. Açılış...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) üyelerine vergi affı anlatıldı.
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" hakkında İTSO üyelerine seminer verildi. Açılış konuşmasını yapan İTSO Başkan Vekili Mustafa Kaynakçı, “Bu kanun vergi dairesi, belediyeler başta olmak üzere çeşitli kamu kurumları ile oda ve borsalara borcu olanlar için önemli avantajlar sağlıyor. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, belediyemiz, vergi dairemiz, sosyal güvenlik müdürlüğümüz işbirliğinde ilgili tarafları bir araya getirerek, üyelerimize mevzuat değişiklikleri konusunda bilgilendirmek maksadıyla bu toplantıyı düzenledik. Bu toplantının üyelerimiz açısından verimli olmasını dilerim” dedi.
Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Fatma Tekin, yapılandırma taksitlerinden ilk ikisinin süresi içinde ödenmemesi halinde taksitlendirme hakkının kaybedileceğini belirterek, “2016 yılı Haziran ve önceki aylara ait olup, 19 Ağustos 2016 tarihinden önce tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primi, yapılandırma kapsamına giren alacakları oluşturmaktadır. Kapsam dışı alacaklar ise, rücu alacakları, Esnaf Bağ-Kur ve Tarım Bağ-Kur sigortalılığının ihya edilmesi halinde ortaya çıkacak alacak tutarı, sağlık hizmet sunucularına yersiz yapılan ödemelerden veya bunlara kesilen cezai şartlardan doğan alacaklar, kira alacaklarıdır. 19 Ağustos 2016 tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu borçlara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilecek. Yapılandırma taksitlerinden ilk ikisinin süresi içinde ödenmemesi, taksitlendirme süresi içerisinde tahakkuk edecek cari ay prim borçlarının, bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde de taksitlendirme hakkı kaybedilecektir” diye konuştu.
Kanunun belediyeyle ilgili olan kısmını anlatan İnegöl Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Emin Dündar ise, “Belediyeler açısından kapsama giren alacaklar emlak vergisi, ilan reklam vergisi, ÇTV, eğlence vergisi, harcamalarına katılım payları, ecrimsil alacakları, otopark bedelleri, teknik altyapı bedelleri, ücretler ve katı atık ücreti alacakları. Belediyeler açısından kapsama girmeyen alacaklar ise, imar para cezaları, idari para cezaları, kiralar, hasar karşılıkları ve tazminatlar. Yapılandırma dönemsel olarak beyana dayalı vergilerde 30 Haziran 2016 tarihine kadar beyan verilmesi gereken dönemlere ait borçlar kapsıyor. Bu yasadan faydalanmak isteyenler 1-31 Ekim 2016 tarihine kadar belediyeye yazılı olarak başvurmak gerekiyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.