Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl’de kestane üretimi yaygınlaşıyor

Bursa’nın İnegöl Belediyesi, çiftçilere 3 bin 200 kestane fidanı dağıttı.16 kırsal mahallede 160 üreticiye 20’şer adet kestane fidanı dağıtıldı. Toplam 3 bin 200 fidanın dağıtıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş,...

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl’de kestane üretimi yaygınlaşıyor
Bursa’nın İnegöl Belediyesi, çiftçilere 3 bin 200 kestane fidanı dağıttı.
16 kırsal mahallede 160 üreticiye 20’şer adet kestane fidanı dağıtıldı. Toplam 3 bin 200 fidanın dağıtıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Geçen hafta ceviz fidanı için bir araya gelmiştik, bu gün de kestane fidanı dağıtımı için bir aradayız. Nihayetinde şunu vurgulamak istiyoruz, bizim tarımla ilgili hedeflerimiz var. İnşallah bunlar çok kısa bir zaman içerisinde ekonomik katma değere dönüşecek. Bunları dağıtıyoruz, çalışmalar yapıyoruz, eğitimlere gidiyoruz, inşallah çilekle alakalı da hemen çalıştaydan sonra talimatını da verdim öncelikli konulardan biri olan Kurşunlu’daki ürün toplama merkezinin bitirilmesiyle alakalı. Bunların hepsinin hedefi nihayetinde bunları bir ekonomik katma değere döndürmek. İnsanların hayatının zenginleşmesini sağlamak. Yoksa proje yapmak için yapılmış hamleler değil” diye konuştu.
Aktaş, geçen hafta 19 kırsal mahallede 190 üreticiye toplam 3 bin 800 adet ceviz fidanı dağıtımının yapıldığını hatırlatarak, “Bugün İnegöl Belediyesi olarak bölgemiz için önemli bir geçim kaynağı olan kestane üretimine bir nebze olsun destek olmak adına çiftçilerimize kestane fidanlarını dağıtmak için bir araya geldik. Yıllık ortalama 5 bin dekar arazide 2 bin 300 ton kestane üretiminin yapıldığı şehrimiz kırsalında ekonomik değeri yüksek olan kestane üretimini desteklemek istiyoruz. Üreticilerimize gelir desteği sağlayabilmek anlamında aşılı, yeni söküm, pasaportlu, sertifikalı, arazinin bitki örtüsüne uygun sarı aşlama ve şekerci türü kestane fidanı dağıtımı yapıyoruz. İnayet, Kestanealan, Kıran, Mezit, Osmaniye, Lütfiye, Paşaören, Sarıpınar, Süle, Akıncılar, Çayyaka, Çaylıca, Çiftlik, Fevziye, Hayriye ve Hilmiye olmak üzere toplam 16 kırsal mahallede 160 üreticiye 20’şer adet olmak üzere toplam 3 bin 200 adet kestane fidanı dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu dağıtımlar önümüzdeki yıl da devam edecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.