Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl MODEF EXPO 2017 kapılarını açtı

Mobilyanın dünyaya açılan kapısı, Türkiye’nin mobilya modasını belirleyen İnegöl’de bu yıl 38’incisi gerçekleştirilen MODEF EXPO Fuarı, kapılarını açtı. Fuara yerli ve yabancı mobilya firmaları yoğun ilgi gösterdi.MODEF EXPO...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl MODEF EXPO 2017 kapılarını açtı

Mobilyanın dünyaya açılan kapısı, Türkiye’nin mobilya modasını belirleyen İnegöl’de bu yıl 38’incisi gerçekleştirilen MODEF EXPO Fuarı, kapılarını açtı. Fuara yerli ve yabancı mobilya firmaları yoğun ilgi gösterdi.

MODEF EXPO Fuarı, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, İTSO Başkanı Metin Anıl, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp ve çok sayıda davetlinin katılımı ile açıldı.

Yeni fuar alanının projesinin sinevizyon şeklinde gösterime sunulmasının ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İMOS Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bugün yine İnegöl’de Türkiye ve dünya mobilya sektörünü buluşturuyoruz. İnşallah bu organizasyonumuzla birlikte hem Türkiye hem dünya mobilya sektörü İnegöl mobilyasını tanımış, görmüş olacaktır. Mobilya sektörünün İnegöl’de oluşmasında, gelişmesinde, MODEF Fuarcılık ve benzeri organizasyonların büyümesine katkı sağlayan büyüklerimize çok teşekkür ederim. Fuarımızda 27 bin 100 metrekare alana sahibiz. İnegöl’de üretim yapan 182 firmamız fuara katılım gösterdi. Organizasyondaki birinci amacımız ihracat ayağımızı geliştirmek ve büyütmektir. Bununla birlikte dış alım heyeti organizasyonları düzenliyoruz. 70’e yakın ülkeyi İnegöl’de ağırlayacağız. 38 ülkeyi kendimiz tespit edip bizzat ziyaret ederek alım heyetleri çağırdık. 1 hafta boyunca fuara gelecek olanların kapasitesini biliyoruz. Bu organizasyonla birlikte ihracat ayağında en iyisini alacağımızı umuyorum. İnegöl mobilya ihracatı, Türkiye mobilya ihracatının yüzde 15’ini sağlıyor. Bu rakamı artırmak istiyoruz. Hem İnegöl mobilyasını hem MODEF Fuarcılığı tanıtmak adına programlar gerçekleştirip reklamlar verdik. Bu sene ‘Bir fuardan fazlası’ sloganını kullandık. Bu fuar ziyaretinden sonra ziyaretçilerimiz şehrimize inip yıllardır marka olan Ertuğrulgazi Caddemizi, Türkiye’de ilk defa kurulan Mobilya AVM’mizi, İMOTİM’i, Bursa-Ankara Karayolu üzerindeki showroomlarımızı ziyaret ediyorlar. Biz şehir olarak fuarcılık yapıyoruz. Fuarın neticelerini fuar bittikten sonra da almayı umuyoruz. Tüm İnegöl mobilya üreticileri fuara ciddi şekilde hazırlanıyorlar. İnşallah bu emeklerimiz boşa çıkmaz ve satışlarımız devam eder. Katılan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. Fuarın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise “Bugün gelişim sağlanıp bu günlere gelindiyse, işadamlarımızın hayalleri Türkiye’nin sınırlarını açtıysa bunda istikrarın çok büyük önemi var. Bu istikrarın oluşmasında da 2002 yılından beri başarı hikâyesini sandıklarda yenileyen aziz milletimizin emeği var. Bu istikrarın idarede hükümete dönüşmesi, hükümet ederken millet adına işler yapan, gecesini gündüzüne katan Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük emeği var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz. Bir şeyi üretmek çok kolay ama onu satıp paraya çevirmek, yeniden yatırıma dönüştürmek, iş insanı olup mücadele etmek takdire şayandır. 15 yıldır iktidardayız, milletimiz lehine işler yapıyoruz. Türkiye’de birçok kurum var. Planlı, programlı, düşünülen programlardı ama kasası tam takır olan bir devletin işadamına vereceği bir şey yoktu. Kasanız varsa, bütçeniz varsa ve bu bütçeyi milletiniz adına kullanıyorsanız gelişirsiniz. Bin 600’e yakın misafirimizin dünyanıon çeşitli yerlerinden buraya gelmesini sağlıyorsanız bunun için güçlü bir idareye ihtiyaç var. İstikrarla bu irade ve idare hayata geldi. Gizli darbe planları yapmak isteyenler, bir gece ansızın 15 Temmuz darbe girişimiyle bu düşünceyi fiile dökmek isteyenler içimizde her zaman vardı, bundan sonra da olacak. Su uyur düşman uyumaz. Milletimiz için teyakkuzdayız. Üretmeye, düşünmeye, yeni plan ve programlar yapmaya devam edeceğiz. Bulunduğumuz coğrafyanın olumsuz şartlarını yakinen biliyoruz. Bunlardan kendimize dersler çıkarıyoruz. Güçlü Türkiye’nin, aziz Türkiye Cumhuriyetinin şanlı ve şerefli evlatlarıyız. Bu fuarı düzenleyen 180 arkadaşımız ürünlerini sergiliyorlar. Biz güçlü, büyük Türkiye’nin oluşmasını temenni ediyoruz. Burada bin 600’e yakın yabancı misafir ağırlanacak. Bunların büyük çoğunluğu Ortadoğu, Asya, Afrika, Güney Amerika’dan buraya gelecekler. Bazen vize ile problemleri yaşanıyordu. Şuana kadar 150’ye yakın arkadaşımızın vize problemiyle bizzat ilgilendik. Pazar günü dahi bazı arkadaşlarımızın vizesiyle alakalı çalışmalar vardı. Bu konuda emeği geçen tüm paydaşları kutluyorum. Bu fuarın 138, 238’incisini yapacak olan gençlerimize devredeceğiz. Bize destekte bulunan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan da, “850 üyemizin sevgi ve selamlarını sizlere iletiyorum. İnegöl Mobilyacılar Odası olarak 1 yıldır İnegöl mobilya tarihini anlatan bir kitap hazırlıyoruz. Yılbaşında hazır olacağını düşünüyoruz. Fuarın hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

İTSO Başkanı Metin Anıl, “Afrika ve Ortadoğu’ya yapacağınız ihracatlarda destekler var. Klasik ürünlerimize üretmeye devam etmeliyiz, yükse hafif pahada ağır olarak tarif ettiğimiz inovatif ve ileri teknoloji ürünleri de İnegöl’de üretmek zorundayız. Bu başarı İnegöl’ün başarısıdır. İnegöl insanı, İnegöl’ün menfaatlerinin konuşulduğu hiçbir ortamda siyaset yapmaz, birlik ve beraberlik içerisinde durur. İnegöl’ün en önemli projelerinden biri budur. Önümüzde 2 proje var, biri kabına sığmayan MODEF Fuar alanının yenisini yapma projesi, diğeri ise İnegöl Üniversitesi’dir. İnegöl’ün kültürel, sosyal ve ticari yapısını değiştirecek bu projeyi gerçekleştirmek durumundayız” şeklinde konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise şunları söyledi:

“İnegöl bundan 100 yıl önce at arabası tekerleği üretirken, çeyiz sandığı, hazeran sandalye üretirken Allah’a hamdolsun bugün 180 ülkeye ihracat yapan, 360 milyon mobilya ihracatı rakamlarına ulaşmış ve her geçen gün bu rakamları artırmak için ciddi aktiviteler gösteren bir şehir. Bu artarak devam edecek. Bu konuda çok ciddi gayret ve emek var. Çok daha iyilerini yakalamak istiyoruz. Bu güzelliklerin oluşması adına emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri stantları tek tek gezerek firma sahiplerini ziyaret etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.