Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İndirim geliyor!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, önümüzdeki hafta ESK’nın etin kilosunu 22 TL’den satacağını, et fiyatlarında 5-6 TL düşüş olabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İndirim geliyor!
Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem önümüzdeki hafta Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) 22 TL fiyat ile et satışına başlayacağını belirterek, bu adımın en çok tüketimin gerçekleştiği İstanbul'da tüketiciye et fiyatlarında 5-6 TL düşüş olarak yansıyabileceğini söyledi.

Ertem NTV televizyonunun canlı yayınında yaptığı açıklamalarda "Tarım ve hayvancılıkta ciddi bir fiyat regülasyonu yapmamız lazım. İlk defa ESK fiyat regülasyonu yapmak üzere harekete geçiyor. İstanbul et tüketiminde çok önemli bir merkez... İlk önce biz buradaki fiyat regülasyonunu sağlamamız, oligopol yapıyı spekülasyonu ortadan kaldırmamız lazım" dedi ve ekledi:

"Şu anda 23.5 TL civarındaki karkas et İstanbul'da 22 TL'den satılmaya (ESK tarafından) başladığı zaman tüketiciye yansıyan et fiyatlarında 5-6 TL indirim olacaktır."

Ertem ESK'nin 22 TL'den et satışına önümüzdeki hafta başlayacağını da söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de dün Et ve Süt Kurumu'nca kullanılmak üzere sıfır gümrük vergili kasaplık canlı hayvan ithalatı için açılan 400,000 baş kontenjanın 100,000'i için ihale süreci başladığını açıklamıştı. (Full Story)

TÜİK verilerine göre Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi 2015 yılı itibarıyla 1.15 milyon ton seviyesinde bulunuyor.

Et fiyatlarında yaşanan artışlar gıda ve manşet enflasyonda hem baskıya hem de dönemsel olarak sert dalgalanmalara neden oluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.