Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İncirde 7 bin ton rekolte bekleniyor

MERSİN'İN MUT İLÇESİNDE İNCİR HASADI BAŞLADI. BU YIL 7 BİN BİN TON REKOLTE BEKLENEN İLÇEDE İNCİRİN KİLOSU 15 LİRADAN ALICI BULDU.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İncirde 7 bin ton rekolte bekleniyor

Mersin’in Mut ilçesinde incir hasadı başladı. Bu yıl 7 bin bin ton rekolte beklenen ilçede incirin kilosu 15 liradan alıcı buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, Türkiye’de piyasaya erken incir sunabilen Mut ilçesinden yaklaşık bin ailenin incirden elde ettikleri gelirle geçimlerini sürdürdüğünü söyledi. Şırası, tadı, aroması ve kalitesi bakımından Mut incirinin tercih sebebi olduğunu belirten Acar, "Bu yıl incirde kayıtlı ve kayıtsız toplam 4 bin dekar araziden 7 bin ton rekolte bekleniyor" dedi.

Üretici İsmail Kaplan, bu yıl ilk hasatta incirin kilosunu 15 liradan satışa sunduklarını belirterek, "İncir toplaması zor.

Sabah güneş doğmadan kalkıyoruz. Sıcaklar başlamadan inciri toplamak zorundayız. Sıcağa kalırsak incirin sütü vücudumuzu yakıyor. Uzun kollu gömlek giymek zorundayız. Toplaması zor ama fiyatının 15 lira olması bizi sevindiriyor. Fiyatlar geçen yıllara oranla çok çok iyi. Piyasanın bu şekilde devam etmesi durumunda incirden bu yıl para kazanacağız" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.