Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnci Lojistik'e Japon ortak

İnci Lojistik ile Japon dünya devi Yusen Logistics, sektörde önemli bir stratejik işbirliğine imza atıyor. Tokyo merkezli Yusen Logistics, İnci Holding iştiraki İnci Lojistik’e ortak oluyor. Yusen Logistics, İnci Lojistik’in yüzde 32’sini...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnci Lojistik'e Japon ortak
İnci Lojistik ile Japon dünya devi Yusen Logistics, sektörde önemli bir stratejik işbirliğine imza atıyor. Tokyo merkezli Yusen Logistics, İnci Holding iştiraki İnci Lojistik’e ortak oluyor. Yusen Logistics, İnci Lojistik’in yüzde 32’sini satın alıyor. Lojistik sektöründeki bu işbirliğiyle taraflar, Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda büyük bir atılıma hazırlanıyor.

Dünyanın 40 ülkesinde ofisi ve 17 bin çalışanı bulunan, deniz, hava, karayolu taşıması ve kontrat lojistiği konusunda tecrübesiyle dünyadaki ilk 15 lojistik şirketi arasında yer alan Yusen Logistics, Türkiye’deki faaliyetlerine 1 Ekim 2012 tarihinde "Yusen Logistics Turkey" ismiyle başladı. Bir İnci Holding iştiraki olan ve 1998 yılında kurulan İnci Lojistik ise müşterilerine ulusal ve uluslararası lojistik hizmetler, tedarik zinciri çözümleri ve danışmanlığı alanında hizmet veriyor. Ortaklık anlaşması, İstanbul'da yapılan toplantıda resmen ilan edildi.

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci, lojistik sektörünün hem Türkiye’de hem de dünyada ekonominin lokomotifi konumunda olan kritik bir sektör olduğunu söyledi. Türkiye’nin mevcut lojistik endüstrisi büyüklüğünün 80-100 milyar doları bulduğunu kaydeden İnci, “Bu rakamın 2017 yılına kadar 108-140 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Türkiye’de dış ticaret hacminin düzenli artışı, ihracatın daha fazla sayıda ülkeye rekabetçi bir şekilde ulaştırılması gerekliliği, yurtiçi pazarda global markaların ihtiyaçları gözönünde bulundurulduğunda, dünyanın en büyüklerinden biri olan Yusen ile ortaklık kurarak lojistik sektöründeki konumumuzu güçlendirdik. Türkiye’nin dış ticaretinin en yoğun olduğu ülkelerde faaliyet gösteren, önemli global markalara hizmet veren Yusen ile birlikte sektörümüzde sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. Bu işbirliğiyle Türkiye’deki müşterilerimizin global pazardaki ihtiyaçları ile global müşterilerin Türkiye’deki ihtiyaçları için en iyi çözüm ortağı olacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Yusen Logistics Avrupa Bölge Başkanı Ian Veitch de ortaklıkla ilgili şunları söyledi: “Bölgedeki hareketlenmeyi arttırmak adına bu ortaklığı önemli bir hamle olarak görüyor ve İnci Lojistik ile yapacağımız çalışmaların, iki şirketi de ileriye taşıyacağını düşünüyorum. Yusen’in Türkiye pazarları için çok çaba gerektiren, büyük çapta, hem uzun hem de kısa vadeli, hem yurtiçi hem de uluslararası platformda uygulanacak olan büyüme projeleri var.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.