Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnci AKÜ Ve Gs Yuasa Ortaklık Süreci Resmen Tamamlandı

Türkiye ve dünya akü sektörünün önde gelen iki oyuncusu İnci Akü ve GS Yuasa, atılan imzalar sonucu güçlerini birleştirdi. İnci Akü A.Ş., Japonya merkezli GS Yuasa Int. Ltd. ile gerçekleştirdiği ortaklık doğrultusunda, İnci GS Yuasa...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2015 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2015 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye ve dünya akü sektörünün önde gelen iki oyuncusu İnci Akü ve GS Yuasa, atılan imzalar sonucu güçlerini birleştirdi. İnci Akü A.Ş., Japonya merkezli GS Yuasa Int. Ltd. ile gerçekleştirdiği ortaklık doğrultusunda, İnci GS Yuasa A.Ş. olarak yoluna devam ediyor.
İnci Holding iştiraklerinden İnci Akü, dünya akü sektörünün öncü kuruluşlarından GS Yuasa ile stratejik iş birliğine imza attı. Nisan 2015’te iki taraf arasında imzalanan niyet sözleşmesiyle başlayan süreç, İnci Holding’in ev sahipliğinde 6 Ekim tarihinde gerçekleştirilen imza töreniyle resmi olarak tamamlandı. İnci Holding, son bir yıl içinde gerçekleştirdiği üçüncü yabancı ortaklıkla ulusal ve uluslararası alanda sürdürülebilir gelişimine devam ediyor.
İhracat lideri İnci Akü, gücünü Japon devi GS Yuasa’nın küresel deneyimi ve yeni nesil akü teknolojileri konusundaki birikimi ile birleştiriyor. Ortaklık çerçevesinde GS Yuasa, Türkiye’ye yatırım yaparak bölgedeki varlığını güçlendirirken, İnci Akü de GS Yuasa’nın küresel varlığı ve ürün çeşitliliğiyle pazardaki iş hacmini artıracak. İmza töreninde konuşan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci, “Holding olarak kendi alanlarında öncü firmalarla ortaklık yaparak uluslar arası pazarlardaki gücümüzü arttırıyor ve sürdürülebilir büyüme sağlıyoruz. Bugün dünyanın lider akü üreticilerinden GS Yuasa ile gerçekleştirdiğimiz stratejik ortaklık her iki taraf için de önemli kazanımlar sağlayacak. Bu ortaklıkla, İnci Holding olarak küresel alanda önemli bir yatırımcıyı Türkiye’ye kazandırmakla kalmıyor, yeni yatırımlarla ülkemize önemli katkılar da sağladığımıza inanıyoruz. GS Yuasa ile gerçekleştirdiğimiz yüzde 50 ortaklıkla, faaliyette bulunduğumuz pazarlarda güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Bu ortaklığın gerçekleşmesi ile şirketimizin ünvanı, İnci GS Yuasa A.Ş. oluyor. İnci GS Yuasa olarak Türkiye ve bölgede pazar lideri olma hedefimiz doğrultusunda yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz” dedi.
İnci Akü markalı ürünler ile birlikte, GS Yuasa ürünlerinin Manisa’daki fabrikada üretilmeye başlanacağını belirten GS Yuasa Başkanı Osamu Murao, “Türkiye, konumu ve gücü itibariyle bölgede çok önemli bir oyuncu. GS Yuasa olarak Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Rusya Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesindeki konumumuzu güçlendirmeye önem veriyoruz, bu nedenle İnci Akü ile yaptığımız bu başarılı iş ortaklığı bizim için oldukça değerli. GS Yuasa olarak küresel arenada büyümeyi hedefliyoruz. İnci Akü ile yapacağımız bu ortaklık, iki şirketi de pazarda stratejik olarak daha da güçlendirecek. Ortak bir iş planı üzerinden ilerleyeceğimiz ortaklık çerçevesinde İnci Akü’nün Manisa’da bulunan fabrikalarında GS ve Yuasa markalı ürünlerimizin üretimini de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
SEKTÖRÜN İHRACAT REKORTMENİ YENİ REKORLARA YELKEN AÇIYOR
İş hedefleri hakkında bilgi veren İnci Akü Genel Müdürü Cihan Elbirlik, “İnci Akü yalnızca akü üretimi gerçekleştiren bir kurum olmadı. Geleceğin ‘uzun ömürlü’ enerji depolama çözümlerini geliştiren ve Ar-Ge faaliyetleriyle sektörün geleceğine ışık tutan Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri. GS Yuasa ile gerçekleştirdiğimiz stratejik ortaklığımız bizim Türkiye’nin öncü akü üreticisi kimliğimizi daha da güçlendirdi. Ortak iş planlarımız doğrultusunda İnci Akü’nün mevcut markaları yanında Yuasa ve GS markalarını da pazarda güçlendireceğiz. Üretimimize sadece yeni markaları değil telekomünikasyon ve kesintisiz güç kaynakları kategorilerini de ekleyeceğiz. İnci Akü olarak altı yıldır ihracat lideri konumumuzu koruyoruz. GS Yuasa ile gerçekleştirdiğimiz stratejik ortaklık doğrultusunda önümüzdeki 5 yıl içinde ihracat rakamımızı iki katına çıkarmayı ve teknolojik gücümüze güç katmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.