Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnanoğlu: "Yastık Altındaki Bütün Altınlar Çıktı"

65. Hükümetle birlikte altın fiyatları da düşerken, altının gramı 116 lira civarında seyrediyor. Bir süre önce fiyatların yükselmesinden dolayı yastık altındaki altınlar satılırken, şu anda piyasa sakinliğini koruyor. 47 yıllık kuyumcu...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
65. Hükümetle birlikte altın fiyatları da düşerken, altının gramı 116 lira civarında seyrediyor. Bir süre önce fiyatların yükselmesinden dolayı yastık altındaki altınlar satılırken, şu anda piyasa sakinliğini koruyor. 47 yıllık kuyumcu Ertaş İnanoğlu, "Yastık altında altın kaldığını düşünmüyoruz. Altın yükselmesinden dolayı bütün yastık altındaki altınlar çıktı. Yaklaşık 5 bin ile 10 bin ton arası bir altın çıktı" dedi.
Bir süre önce altın fiyatları tavan yaparken, daha önce altına yatırım yapanlara iyi kazanç sağladı. Yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte altın fiyatları da düşerken, şu anda altının gramı 116 lira civarında seyrediyor. Altın piyasasıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan 47 yıllık kuyumcu ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 22 No’lu Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ertaş İnanoğlu, altın fiyatlarının toparladığını belirti. Hafta başında fiyatların epey düştüğünü ifade eden İnanoğlu, "Türkiye’nin koşulları malum. Hükümet kurulmadan önce Suriye olaylarıyla ilgili de bir takım ilişkilerden dolayı da altının gramı Türkiye’de ve tüm dünyada Ons’un yükselmesiyle birlikte tavan yapmıştı. 24 ayar bazında 1 gram altın 125 liraya kadar çıktı. Çeyrek altın 210 liraya kadar çıkmıştı. Tabi bu arada Türkiye’de belirsizlik, Davutoğlu’nun istifasından kaynaklanan Hükümetin olmayışı, Türkiye’nin başsız kalışı sebebiyle borsalarda inanılmaz iniş, çıkışlardan dolayı bir belirsizlik vardı. Bundan dolayı da altın bir inip, bir çıkarak kimine zarar kimine de kar ettiriyordu. Bu arada 65. Hükümetimiz kurulduktan sonra tekrar altın bir düşüşe geçti. Şu anda gramı 116 lira bazında. Çeyrek altınımız 191 lira civarında seyrediyor. Pazartesi itibariyle 113 liraya kadar düşmüştü. Şimdi ise toparlanma trendine girdi. Ümit ediyoruz ki buralarda kalsın ama yeniden toparlayacak diye düşünüyorum" diye konuştu.
"ALTIN ZİRVEYİ SEVER VE ASLA GELDİĞİ YERİ UNUTMAZ"
Altın fiyatlarının daha fazla düşmesini beklemediklerinin altını çizen İnanoğlu, "Altın zirveyi sever ve asla geldiği yeri unutmaz. Tekrar o zirveye oturacaktır. Bu Ons ile bağlantılı bir şey. Eğer Ons bin 300, bin 400’leri bulduğu zaman altının gramı zaten 150 liranın üzerine çıkacaktır. Böyle bir pozisyon var. İnşallah Türkiye için en hayırlısı olur. Bu arada işlerde piyasa çok kötü durumda. Geçen yapılan açıklamada Kapalı Çarşı’da 700 bin dolarlık bir eksilme olduğu gözlendi. Bu çok ciddi boyutta. Kapalı Çarşı İstanbul’un, Türkiye’nin ekonomik açısından kalbi diye ölçülüyor. Ankara, İzmir ve Adana gibi büyükşehirlerde de düşüşler var. Mutluluk veren bir şey var. Mersin artık öne çıkmaya başladı. Ancak ticari açıdan Mersin biraz geride kaldı. Biz umudumuzu kesmiyoruz. İşimizi severek yapıyoruz. İnsanlara kaliteli hizmet, uygun fiyat anlayışı ile yolumuza devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
"YASTIK ALTINDAKİ ALTINLAR ÇIKTI"
Fiyatların yükselmesinin en iyi yastık altında altınları olanlara yaradığını vurgulayan İnanoğlu, "Yastık altında altın kaldığını düşünmüyoruz. Altın yükselmesinden dolayı bütün yastık altındaki altınlar çıktı. Yastık altından yaklaşık bin ile 10 bin ton arası bir altın çıktı. Yatırımcılarına büyük kazançlar sağladı. Tabi ki para demek heyecan demektir insanlarda. Heyecanlanan insanlar biz biraz daha alalım belki biraz daha yükselecek trendine kapılıp, altının düşmesiyse zarar edenlerde olmuştur. Bunun adı kumar. Ancak yatırım öncesi iyi bir esnafa, kendi iş yaptıkları esnafa tanışırlarsa bu işle ilgili esnaflarımız müşterilerimizi yönlendiririz" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.