Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İMSİAD’ta Seçim Yarışı

2018 yılından bu yana ciddi bir durgunluk yaşayan İnşaat Sektörünün, Bursa’da en önemli temsilcilerinden biri olan İMSİAD - İnşaat Müteahhitleri, Sanayicileri Ve İşadamları Derneği’nin 26 Ocak Pazar günü olağan genel kurulu gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İMSİAD’ta Seçim Yarışı

Ocak'ta oy kullanmaya hak kazanan üye sayısı 111.

Gerçekleşecek olan Genel Kurul’da şu an bilinene göre iki liste yarışacak. Mevcut Başkan Mustafa Andıç ile Mehmet Çelebi’ arasında geçecek.

Çelebi Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan İş adamı Mehmet Çelebi 'Güçlü Yönetim, Güçlü İMSİAD' sloganıyla, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Mehmet Çelebi, 1974 yılından bugüne hizmet veren Çelebi Group ailesinin ikinci nesil temsilcisi. İnşaat ve yapı sektörünün yaklaşık yarım yüzyıldır içerisinde bulunan Çelebi Group, 10 bin konutluk işçilik ve 3 bin konutluk anahtar teslim uygulamaları ile sektörün öncü temsilcilerinden. Sadece konut üretmeyen aynı zamanda Bursa'nın İnegöl ilçesinden Karacabey'e varan yapı düzleminde birçok fabrika, AVM ve işyeri projesi ile inşaatı bulunan Çelebi Group adını Mehmet Çelebi ile kente daha güçlü duyurdu.

'ALTERNATİFLERLE HER SORUN AŞILIR'

ÇELEBİ, İMSİAD'A NEDEN ADAY OLDU?

Sektörde yaşanan sorunlara kendi firmalarında bireysel çabalarla çözümler ürettiklerini kaydeden Çelebi eğer sorunları görmezden gelmeden, birlikte hareket ederek tüm sorunlara çözümler üretebiliriz. Biz projelerimizle ve Güçlü Aday Listemizle, öncelikle ülkemize, toplumumuza ve sektörümüze hizmet etmek için “Güçlü Yönetim, Güçlü İMSİAD” sloganıyla yönetime adayız”  şeklinde konuştu.

"Adaylık kararımızı 20 arkadaşımızla birlikte verdik. Vizyon Çalışma Grubu olarak Kurucu başkanımız Adil Gökçadır ile istişare ettik. Namız Ziya Mescioğlu ile görüştük. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ile görüştük.

Bizim kişisel çıkarlarımız için bu tarz kurumları kullanmak gibi bir derdimiz yok. Yönetime talip olan İş Adamlarımız bir şekilde kendi çabalarıyla ayakta kalmış güçlü firmalar. Bizim asli görevimiz sektörde birlik beraberliği sağlayıp sorunlara kollektif akıl ve birlik gücüyle çözümler getirmektir. Sektör sıkıntılı günler geçiriyor. Harekete geçmemiz gerekiyor. Tıkanıklıkları aşmak için Alternatif bulduğumuz takdirde her sorunu aşarız.

Bizler iddialıyız. 80'i aşkın temsilcimizle haftalardır istişare ediyoruz. Haftada üç gün toplantı yapıyoruz. Projelerimiz var. Komisyonlarımızı belirledik.

İnşaat sektörünün ve üyelerinin problemlerine çözümler getirecek,  Sektörde faaliyet gösterenlerin gelişme ve eğitilmesine katkı sağlayacak, İnşaat sektöründe kalite standartlarını, Avrupa Birliği standartlarının üstüne çıkaracak Projeler üretmek ve çalışmalar yapmak için; Ülkemiz insanının güvenli ve kaliteli yaşam alanlarına sahip olabilmesi, Şehirlerimizin depremlere afetlere dayanıklı, çağdaş ve kaliteli yaşam standartlarında inşa edilebilmesi için 26 Ocak 2020 Pazar günü yapılacak olan  Olağan genel kurul toplantısında ‘Güçlü Yönetim, Güçlü İmsiad’ sloganıyla; İnşaat sektöründeki yaşanan sıkıntılara somut çözüm önerilerimizle; Şahsım Başkanlığında , Sektörün Güçlü temsilcilerinden oluşan İMSİAD VİZYON çalışma grubu olarak yönetime adayız.” şeklinde konuştu.

'ÖNEMLİ OLAN SEKTÖRE ARTI DEĞER KATMAKTIR'

Tanıtım toplantısına katılan ve İş Adamlarına seslenen AK PARTİ Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, "İMSİAD kurucusu ve üyesiyim. Günümüze kadar sektöre önemli hizmetler verdi. Demokrasinin olduğu her yerde seçimin olması gayet doğaldır. Mehmet Çelebi ve arkadaşları bir karar almışlar hayırlı olsun. Önemli olan sektöre artı değer katmaktır. Katma değerli işler yapıyorsunuz. Genel kurulda üyeler gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. Önemli olan Bursa'da sektörün kazanması ve ileri gitmesidir. Sektör için mesleği için yarışacak tüm arkadaşlara başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

İşte İMSİAD VİZYON ÇALIŞMA GRUBUNUN projeleri

* Konut İhracatı Komisyonu - (BTSO destekli yabancıya konut satışı) Sanayi İhracatı ve Malzeme İhracatı

*Kentsel Dönüşüm ve Şehir Planlama Komisyonu - (Yaşanabilir kentler ve mevcut sorunların çözümü)

*İMSİAD Akademi - (Tüm eğitim ve seminer planlaması)

*Genç İMSİAD - (18-25 yaş arası genç tüm çalışmalarımıza katkı sağlamalarını ve beraberliği sağlamak)

*İMSİAD Aile- (Özellikle sosyal sorumluluk projelerinde topyekûn birlikteliği sağlamak ve yönetimde çoğulculuk)

*İMSİAD Etkinlik Komisyonu (İMSİAD üyelerine yönelik tüm etkinliklerin sağlanması ve yürütülmesi)

*İMSİAD Satın Alma - (Üyelerin birlikteliği sağlandıktan sonra mevcut ihtiyaçların belirlenmesi toplu satın alma yapabilmesine uygun şartların oluşturulması)

*İMSİAD Basın - (İMSİAD ile alakalı kurumsal yazılı görsel ve dijital medyada kamu oyu ve üyelerle iletişimin sağlanması)

*İMSİAD Sinerji -(Tüm kamu kuruluşları, belediyeler, üniversiteler, meslek liseleri ve üniversitelerin alakalı birimleri ile iletişimin sağlanması)

*İMSİAD Teknoloji - (İnşaat ile alakalı yeni teknolojilerin takip etmek yeni teknolojilerin üretimi ile alakalı meslek liseleri ve üniversitelerin alakalı bitimleri ile iletişim ve koordinasyonunun sağlanması)

*İMSİAD Finansman -(İnşaat sektörü ile alakalı yerel ve ulusal bankalar dışında Yurtdışında yeni finans arayışları ve kurumlarla iletişimin sağlanması ve bu sayede ülkemize sermaye girişinin sağlanması.

ALT BAŞLIK PROJELERİ

*Türklerin fazla olduğu ülkelerde toplu satış ofisleri kurmaya öncülük

*Dünya'da farklı ülkelerde inşaat yapılabilecek bölgeler temin edilip müteahhitlerin kendi güçleri boyutunda inşaat yapımına öncülük sağlamak.

*Bölgesel reklamlar yapabilmek için bölgede ki müteahhitleri birleştirip bölgenin gelişimine artı katacak toplu reklamlar yapılmasına öncülük.

*Araç satın almalarda filo indirimi talep toplama İMSİAD olarak.

*Hepimize sürekli gelen araç takaslı daire satışları için Bursa ve diğer illerde ki galericilerle iş birliği ortamı oluşturmak, trink satış hızını yakalamak.

*Toplu telefon satıl alma ve İMSİAD üyelerine özel operatör indirimleri.

*İmara açılacak bölgelerde geliştirme konusunda Büyükşehir ile iş birliği.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.