Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlka Şekerleme Bursa kestane şekerini dünyaya tanıtıyor

Önde gelen kestane şekeri üreticilerinden İlka Şekerleme, gıda sektörünün gövde gösterisine sahne olan 24. Uluslararası Gıda Fuarı’nda stant açtı.Kardelen, Yaylacık ve Cardelion markalarıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme, Bursa’nın...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Önde gelen kestane şekeri üreticilerinden İlka Şekerleme, gıda sektörünün gövde gösterisine sahne olan 24. Uluslararası Gıda Fuarı’nda stant açtı.
Kardelen, Yaylacık ve Cardelion markalarıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme, Bursa’nın yerel lezzeti olan kestane şekerini bütün dünyaya tanıtıyor. Firma, 1 Eylül’de kapılarını ziyaretçilere açan 24. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı (Worldfood İstanbul 2016)da da yerini de aldı.
İstanbul Fuar Merkezi & CNR Expo salonlarında gerçekleştirilen ve 4 Eylül’de sona erecek fuar, gıda sektörünün gövde gösterisine sahne oluyor. Ambalaj paketleme ve gıda işleme teknolojileri fuarıyla aynı anda açılan WorldfFood 2016, içecek, süt ve süt ürünleri, et ve tavuk ürünleri, yaş meyve ve sebze, deniz ürünleri, dondurulmuş ürünler, temel gıdalar ve yağlar, şekerli mamuller, unlu mamuller, kuru yemiş ve gıda katkı maddeleri başta olmak üzere pek çok ürün ve firmaya ev sahipliği yapıyor.
İlka Şekerleme, bu yıl yurt dışında katıldığı 3 fuarının ardından şimdi de Türk gıda sektörünün buluşma noktası WorldFood 2016 İstanbul Gıda Fuarı’nda stant açtı. Butik, dağıtım, ihracat, catering, sanayi ve market sınıflarında üretilen onlarca çeşit kestane şekeri ürünlerinin yer aldığı stantta, ziyaretçiler ilgi gösteriyor.
İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, çeyrek asrı geride bırakan üretim tecrübesine sahip firma olarak Türkiye’nin ve dünyanın tanınmış gıda markalarının yer aldığı fuarda hem tanıtım hem iş bağlantıları yaptıklarını söyledi. Gıda sektörünün kalbinin attığı fuarda yer alarak dünya markası olma yolunda ilerlediklerini kaydeden Akgün, “24. kez düzenlenen İstanbul Gıda Fuarı, tanıtımın yanı sıra sektörel buluşma açısından önem taşıyor. Bursa’nın lezzetini dünyaya tanıtmak maksadıyla çıktığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz. İç pazarda iki, dış pazarda bir marka ile damaklarda tat bırakıyoruz. Yurt içinde onlarca bayimizle, yurt dışında ise şubelerimiz aracılığı ile ve ihracat yaparak yer alıyoruz. Bu yıl katıldığımız yurtdışı fuarlarında da, çok önemli tanıtımlar gerçekleştirdik” dedi.
İlka Şekerleme Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir de, bu yıl mart ayında Dubai’deki şekerleme fuarına, mayıs ayının başında Brezilya’daki Apas Feira 2016’ya ve mayıs ayı sonunda da ABD’nin Chicago kentinde düzenlenen Sweets & Snacks Expo 2016 Fuarı’na katıldıklarını hatırlattı. 19-23 Ekim tarihlerinde de dünyanın en büyük gıda fuarı olan Sial 2016’ya katılacaklarını vurgulayan Özdemir, “Fuarlarda bol miktarda kestane şekeri dağıtarak ürünü herkesin tanımasını sağlıyoruz. Bunun yanı sıra, standımıza gelenlere Bursa’daki tarihi ve turistik mekânları gösteren Türkçe ve İngilizce hazırlanmış şehir haritası dağıtıyoruz. Böylece Bursa’nın ve ülkemizin tanıtımına da katkı yapıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.