Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İkinci el oto esnafı kan ağlıyor

Eskişehir’de ikinci el oto alım satımı yapan oto esnafı piyasanın durgunluğundan yana dertli.Oto alım satımlarında son günlerde durgunluk yaşanıyor. Eskişehir ikinci el oto pazarındaki oto esnafı da bu durgunluğun nedeninin Dolar, Euro...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İkinci el oto esnafı kan ağlıyor

Eskişehir’de ikinci el oto alım satımı yapan oto esnafı piyasanın durgunluğundan yana dertli.

Oto alım satımlarında son günlerde durgunluk yaşanıyor. Eskişehir ikinci el oto pazarındaki oto esnafı da bu durgunluğun nedeninin Dolar, Euro ve akaryakıta gelen zamlardan kaynaklandığını söylüyor. Pazarda ikinci el araç satmaya çalışan vatandaşlardan Yusuf Ülke, eskiden haftada 15-20 araç sattıklarını şimdi ise 3-4 arabayı zor sattıklarını belirtti. Peşin para ödeyip kimsenin araç almadığını vurgulayan Ülke, “İkinci el araçta Kurban Bayramı’ndan beri çok büyük bir durgunluk var. Tabiri caizse bıçak keser gibi derler ticarette, bıçak keser gibi kesti işlerimizi. Eskiden pazarda haftalık 15-20 arabanın satıldığını görürken şimdi bu sayı 3-4 arabayı geçmiyor. Peşin para ödeyip kimse araba almıyor. Durgunluğun sebebi tabi ki Dolar’daki, Euro’daki, dövizdeki ve altındaki artışlar. Bu da ikinci ele yansıyor. Vatandaş elindekini bozdurup, araca yatırmak istemiyor. Yatıramıyor, korkuyor önünü görmekte. Biz dar gelirli insanlara hitap etmeye çalışıyoruz. Motorlu Taşıtlar Vergisi’ndeki (MTV) ve sigortada ki artış satışları etkiliyor. Satışları etkileyince de bizlere yansıyor” diye konuştu.

Oto pazarında ikinci el araç satmaya çalışan Emrullah Çalışır da piyasanın durgun olduğunu belirterek, “Piyasa şu anda çok durgun. 2-3 aydan beri tamamen durgun piyasa. Şuanda hiç satış yok. İkinci el tamamen durmuş durumda” dedi.

“3-4 aydır araba satamıyoruz”

Araç satma konusunda doğru düzgün pazarlık bile yapamadıklarını kaydeden Deniz Uyar ise, “Kış geldi insanların parası yok. İnsanların yakıt masrafı artıyor. Her şey çok pahalı, her şeye zam geliyor. Milletin araç alım satım gücü de ona göre azalıyor. Piyasada dönen para azalınca bizim işlerimizi de olumsuz etkiliyor. 3-4 aydır araba satamıyoruz. Sıfır araçlara da zam geliyor. Bu ikinci el piyasasını etkiliyor. Bu yüzden insanlarda para yok, satamıyoruz. Pazarlık bile yapamadık kimseyle. Birisiyle el sıkışsak belki satışımız olacak ama insanlar sadece sorup geçiyor” ifadelerini kullandı.

Son olarak piyasanın geçen yıl daha canlı olduğunu aktaran Fikret Harlar da şunları söyledi;

“Piyasa çok durgun. 2-3 aydır bayağı durgun. Para sıkıntısı var piyasada. Geçen yıla göre fiyatlar biraz yüksek ama normal. Geçen yıl iyiydi durgun değildi. Bu sene daha durgun.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.