Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İkinci El Araçlara 1 Yıl Sigortalı Garanti Geliyor

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Galerilerden satılan ikinci el araçlar 1 yıl süreyle sigortalanacak" dedi.Türkiye genelinde 65 bin oto galericiyi temsil eden MASFED’in Genel Başkanı Aydın Erkoç,...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Galerilerden satılan ikinci el araçlar 1 yıl süreyle sigortalanacak" dedi.
Türkiye genelinde 65 bin oto galericiyi temsil eden MASFED’in Genel Başkanı Aydın Erkoç, Oto Galericiler Sitesi’’nde düzenlenen Isparta Oto Galericileri ve Otomotivcileri Derneği’nin olağan genel kuruluna katıldı. Türkiye’de her yıl satılan 5 milyon ikinci el aracın 4 milyonunun meslekle ilgisi olmayan kişiler tarafından alınıp satıldığını söyleyen Erkoç, "Sigorta şirketleriyle görüşme yapıyoruz. Sattığımız her aracı çok cüzi rakamlara sigorta yaptıracağız. Hiç tereddüt etmeden araçlarını bir sene garantili satacaklar. Her önüne gelen de araç alıp satamayacağı için mesleğimiz sınıf atlayacak, daha çok kurumsallaşacak, kimlik sahibi olacak, devletimiz vergisini alacak. Tüketici de korunacak. Tüccarımız daha saygın hale geldiği için daha çok para kazanacak” diye konuştu.
14 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Perakande Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunu hatırlatan Erkoç, bu kanunla taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımı gibi ticari faaliyetleri yürütenlere yönelik mesleki davranış kurallarını belirlemeye ve bu faaliyetlerin yürütülmesine ilişkin düzenlemeler yapma yetkisinin Bakanlığa verildiğini söyledi. Ayrıca İkinci El Taşıt Ticareti Kanun Taslağı’nın da görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.
5 MİLYON ARAÇTAN 1 MİLYONUNU GALERİCİLER SATIYOR
Otomotiv ticaretinin tanımlanmasıyla ilgili yıllardan beri düzenleme yapılması için uğraş verdiklerini belirten Erkoç, “Kanun teklifimiz Meclis’ten geçti. İnşallah bununu içini dolduracağız. Perakende Yasası kapsamında düzenleme yapıldı. Yıllardan beri oto galericiler farklı isimlerde anılıyordu. Artık her önüne gelen otomobil ticareti yapamayacak. Bunlara bir kriter geliyor. Bir bakıyorsunuz rent a carcılık yapan araba alıp satıyordu. Emlak işi yapanlar araba alıp satıyordu. Memuru, polisi öğretmeni araba alıp satıyordu. Yılda 5 milyon ikinci el araç satışı yapılıyor. Bunun sadece 1 milyonunu meslektaşlarımız ve sıfır oto satışı yapan bayilerdeki ikinci el ticaretiyle oluyordu. Geri kalan dışarıda bu meslekle ilgisi olmayan kimseler tarafından alınıp satılıyordu. Artık bunun önüne geçilecek” dedi.
HER SATILAN ARAÇ BİR YIL SİGORTALANACAK
Bir takım yaptırımlarla bu mesleğin daha kaliteli hale geleceğini belirten Erkoç, “Bir ara özellikle büyükşehirlerde korsan taksiler vardı bunun önüne geçildi. İnşallah biz de korsan galericilerin önüne geçeceğiz. Bu yasada tüketicinin korunmasına ilişkin düzenlemeler de var. Satılan araçlara bir sene garanti verilecek. Bunun kaygısını yaşayan arkadaşlarımız var ama bundan da korkmasınlar. Sigorta şirketleriyle görüşme yapıyoruz. Sattığımız her aracı çok cüzi rakamlara sigorta yaptıracağız. Hiç tereddüt etmeden araçlarını bir sene garantili satacaklar. Her önüne gelen de araç alıp satamayacağı için mesleğimiz sınıf atlayacak, daha çok kurumsallaşacak, kimlik sahibi olacak, devletimiz vergisini alacak. Tüketici de korunacak. Tüccarımız daha saygın hale geldiği için daha çok para kazanacak” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.