Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İkinci el araba fiyatlarına "yaz" artışı

Yaz aylarıyla birlikte vatandaşlar tatil bölgelerine giderken, ikinci el araba piyasası da yoğun bir dönem yaşıyor. Fiyatlardaki yüzde 5’lik artışlara rağmen satışlarda düşüş olmadığını kaydeden İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaz aylarıyla birlikte vatandaşlar tatil bölgelerine giderken, ikinci el araba piyasası da yoğun bir dönem yaşıyor. Fiyatlardaki yüzde 5’lik artışlara rağmen satışlarda düşüş olmadığını kaydeden İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, okullar kapandıktan 15 gün sonra başlayan fiyat artışlarının iki ay sürdüğünü ve daha sonra fiyatların yeniden düşüşe geçtiğini söyledi. Demir, cebini düşünen müşteriler için okullar kapanmadan bir ay önce araba almaları önerisinde bulundu.
“Fiyat artışının tam ayındayız”
Her yıl yaz aylarında alışılan bir artış yaşandığını ifade eden Demir, “Örneğin 25 bin liraya aldığınız arabayı şimdi 27 bin liraya satıyorsunuz. Buna rağmen işler güzel. Sıfır arabalara çok zam geldi. İnsanlar ikinci ele rağbet göstermeye başladı. İnsanlar okullar kapandıktan sonra yazlıklara gittikleri için 3-4 ay arabasız kalmasınlar diye talep artıyor. Şuanda fiyat artışının tam ayındayız. Bu dönem, okullar kapandıktan 15 gün sonra başlıyor, iki ay sürüyor. Sonra fiyatlar yeniden yavaş yavaş düşmeye başlıyor. Okullar kapanmadan bir ay önce araba alınırsa vatandaşlar daha uygun fiyata araba bulabilirler” diye konuştu.
“Yüzde 5 civarında artış var”
Galerici Samet Acar ise şunları söyledi, “Okullar kapanınca araba fiyatlarında yüzde 5 civarında artış oldu. Okullar kapanıyor, yaz gelince insanlar tatile gidiyor. Arabaları olsun istiyor. Haliyle araba kalmıyor ve fiyat artıyor"
Müşteriler pazarlık yaptı
İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Otokent’e gelen müşteriler de, araba almak için pazarlık yaptı. Kazım Kıvrak isimli müşteri, “Yaz geldiği için fiyatlar yüksek geldi. Tatile çıkacağım için araba almak istiyordum ancak bu fiyatlarla bütçemi zorlamam gerekiyor. Biraz daha düşüneceğim. Kışa göre fiyatlar yüksek” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.